Krimi22. juli 2023 (opd. 22. juli 2023)

Skræmmende besked fra drabssigtet: Derfor skulle hun dø

Den 41-årige mand, der fredag dræbte en og sårede flere ansatte på psykiatrien i Glostrup, erkender drab
Den 41-årige mand dræbte sin behandler. 
Den 41-årige mand dræbte sin behandler.
 Foto: presse-fotos.dk

Det var med et klart ønske om at slå sin behandler ihjel, da en 41-årig mand lørdag gik til angreb på hende med en kniv på Retspsykiatrisk Ambulatorium på Brøndbyøstervej i Brøndby fredag ved middagstid.

Det fortalte den 41-årige lørdag i Retten i Glostrup, hvor han iført Kriminalforsorgens karakteristiske blå fangedragt er blevet fremstillet i grundlovsforhør.

Han er sigtet for drab og drabsforsøg. For ud over overfaldet blev to andre ansatte også angrebet. Den ene, en mand, blev stukket i den ene lunge og milten. Den anden, en kvinde, fik overfladiske skader på armen.

Efter et retsmøde på cirka 40 minutter havde dommer Katrine B.B. Eriksen hørt nok til, at hun var overbevist om, at den 41-årige mand skulle varetægtsfængsles.

Allerede ved retsmødets start fortalte mandens forsvarsadvokat, at hans klient kunne erkende drab og grov vold. Og det blev bakket op af mandens forklaring.

Den 41-årige gentog igen og igen sine sætninger, der kredsede om hans utilfredshed sin behandler.

- Hun skal ikke arbejde. Hun skal gå på pension. Hun skal meldes til politiet, lød det blandt andet fra manden.

Han fortalte, at han havde taget kniven med på afdelingen, ifald hans møde med behandleren den dag skulle gå skidt. I så fald ville han bruge kniven. Men det var ikke hans intention, at han skulle angribe andre.

At han angreb den mandlige ansatte, hang alene sammen med, at han greb ind, efter at den 41-årige havde tildelt behandleren flere knivstik i maven og halsen.

- Det var ikke meningen, at jeg ville dræbe ham. Jeg kunne godt, men jeg gad ikke. Men han skal lade være med at blande sig, lød det fra den 41-årige.

Anklager Peter Rask fra Københavns Vestegns Politi fortalte under lørdagens retsmøde, at den 41-årige i januar 2014 blev dømt til psykiatrisk behandling for et røveri.

Og i juli i år var manden blevet sigtet for en række forhold om vold og hærværk, og i den forbindelse skulle han modtage yderlige behandling i kraft af den gamle dom.

Efter angrebet på personalet stak manden af fra stedet, men han blev fanget på overvågningskameraer, og politiet fandt hurtigt frem til ham. Peter Rask bemærkede under retsmødet, at der ikke er tvivl om, at han er gerningsmanden.

Den 41-årige mand protesterede ikke mod anklagemyndighedens krav om varetægtsfængsling. Samtidig understregede han, at han foretrak et almindeligt fængsel frem for at blive tvangsindlagt på en psykiatrisk afdeling.

- Jeg har oplevet rigtig meget lort i den verden. Jeg har oplevet rigtig meget lort i mit liv, lød det i den forbindelse fra manden.

Dommeren valgte derefter at varetægtsfængsle manden ud fra en vurdering af, at der er en begrundet mistanke om hans skyld, og at der er en risiko for, at han på fri fod vil begå ny kriminalitet.

Det blev desuden bestemt, at manden skal mentalundersøges.

Lørdagens retsmøde foregik i fuld offentlighed, som retsmøder i udgangspunktet skal efter både Grundlovens og retsplejelovens bestemmelser.

Anklager Peter Rask forlangte ellers fra retsmødets start, at der skulle være lukkede døre af hensyn til politiets videre efterforskning.

Det krav blev mødt med protester fra den fremmødte presse, og dommer Eriksen var enig med journalisterne i, at der i sagen ikke var noget, som godtgjorde de særlige hensyn, der kan begrunde en dørlukning.

Den 41-årige er foreløbig fængslet frem til 16. august.

Sponsoreret indhold