Skrækkelige scener i kirke: Gravid kvinde og fem børn dræbt

I en massegrav fandt politiet fem børn og en gravid kvinde. Det var hendes mand, der var undsluppet rædslerne i kirken og kontaktet politiet.

I en massegrav fandt politiet fem børn og en gravid kvinde. Det var hendes mand, der var undsluppet rædslerne i kirken og kontaktet politiet.

Foto: Ritzau/Scanpix

Syv dræbte. En gravid kvinde og fem børn.

Sådan lød den triste besked fra lokale politianklager Rafael Baloyes i Ngabé Buglé, der ligger i den meget afsides del af det nordlige Panama i Mellemamerika.

Siden lørdag i sidste uge havde den religiøse sekt ved navn ”Guds nye lys” sat gang i en blodrus dybt ude i junglen.

- De var i gang med at udføre et ritual inde i kirken, hvor folk blev tilbageholdt imod deres vilje og mishandlet, fortæller den Rafael Baloyes.

Artiklen forsætter under billedet.

Kirken ligger ude i et område med tæt bevokset jungle. Derfor måtte myndighederne flyve folk væk. Foto: Ritzau/Scanpix

Politiet blev alarmeret, da tre personer fra en lokale junglestamme søgte hjælp på et nærliggende hospital. De fortalte om tortur og afhuggede lemmer.

Det skriver The Guardian.

Derfor var politibetjentene forberedte på lidt af hvert, da de stormede den lille kirke dybt inde i panamanske jungle.

Eksorcisme

Her havde 10 af sektens medlemmer indfanget 21 en række lokale, der både talte børn, kvinder, gravide og mænd fra en lokal stamme ude i junglen.

Artiklen forsætter under billedet.

Politiet stormede kirken onsdag. Foto: Ritzau/Scanpix

Inde i ”Guds nye lys”-kirke udspillede der sig scener, der mest af alt mindede om grusom gyserfilm, når præsterne udpegede folk på skift.

’Angre dine synder’, lød ordene.

Ifølge The Guardian blev 24 mennesker tortureret, tævet, brændt og hakkede i stykker med macheter, hvis de ikke angrede.

- Alle disse ritualer havde kun et formål. Det var at dræbe dem, hvis de ikke angrede deres synder, lød det fra Rafael Baloyes til pressemødet.

Inde i kirken sad alle sektens medlemmer og bad, da politiet stormede ind. Ifølge lokale medier reagerede de ikke, da de blev råbt an af lovens lange arm.

Det lykkedes de lokale politibetjente at befri 14 personer, der lå bundet i hjørne af bygningen. Samtidig har de anholdt 10 personer, der er sigtet for mord.

Frisk gravet grav

To kilometer fra kirken fandt politiet en stor grav.

Her lå ligene af en gravid kvinde og fem børn. De små var ikke ældre end et år.

- De ledte efter den her familie for at holde deres ritualer. Det var en ren massakre, hvor de mishandlede dem og næsten udslettede en hel familie, fortæller politianklageren og oplyser, at den ene af de anholdte er bedstefar til nogle af de dræbte børn.

Sekten havde ifølge politianklageren kun ”opereret” i området i tre måneder.

Guds ord

Indtil videre har efterforskningen afsløret, at sekten gik i gang med deres massakre, da et medlemmerne fik en åbenbaring.

- En af dem fik en besked fra gud. Det kan koges ned til, at alle skulle angre, hvis ikke skulle de dø, fortæller Rafael Baloyes.

Fredag eller lørdag bliver de sektmedlemmer fremstillet ved en domstol.

 

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close