Krimi 4. august

Skolepedellen fra helvede: Lokkede veninder i døden

En skolepedel lokkede to slyngveninder indenfor, før han på koldblodig vis tog livet af dem
Holly og Jessica forsvandt en varm sommerdag. Efter 13 dage viste det sig, at denne mand - der efterlyste pigerne i sit vindue - havde dræbt dem. 

Holly og Jessica forsvandt en varm sommerdag. Efter 13 dage viste det sig, at denne mand - der efterlyste pigerne i sit vindue - havde dræbt dem. 

Foto: Ritzau Scanpix

En varm sommeraften i begyndelsen af august forsvandt de to slyngveninder Jessica Chapman og Holly Wells på vej hjem fra slikbutikken.

Hele lokalsamfundet i Soham var i chok, og familie og venner ledte intenst efter de 10-årige piger.

Kort inden de forsvandt, havde Jessica Chapman og Holly Wells grillet hos Hollys familie. I den forbindelse havde de smilende fodboldpiger ladet sig fotografere iført matchende Manchester United-bluser.

Foto: Ritzau Scanpix

Det samme gjorde en mand ved navn Ian Huntley. Han var skolepedel på pigernes skole, og han stod troligt frem på tv for at fortælle, hvor “forfærdeligt det hele var”. Han fortalte også, at han set pigerne den skæbnesvangre dag, 4. august 2002, hvor de forsvandt.

En journalist udtalte, at Ian Huntley måtte være den sidste, der havde set pigerne i live.

– Ja, det lader det til, svarede skolepedellen, mens han lod som om, han ikke vidste, hvad der var sket med Jessica og Holly.

Ian Huntley i sin røde bil få dage inden, han blev anholdt. I hans vindue havde han hængt efterlysningsplakaten af pigerne op.

Foto: Ritzau Scanpix

Men Ian Huntley vidste alt for godt, at begge piger var døde. Han havde nemlig selv slået dem ihjel – i sin egen stue.

Ville stoppe næseblod

Ian Huntley har aldrig forklaret, hvorfor han koldblodigt myrdede pigerne. I retten kaldte han det for et “uheldigt uheld”.

Et af beviserne var denne tønde, hvor Ian Huntley brændt pigernes tøj og sko. Politiet kunne dog konkludere, at Holly og Jessicas røde fodboldbluser var der. De fandt også et hår, der tilhørte Ian Huntley.

Foto: Ritzau Scanpix

Han forklarede, at han havde hjulpet Holly med at stoppe hendes næseblod, og at han ved et uheld havde skubbet hende ned i et fyldt badekar, hvorefter hun var druknet. Efterfølgende kom han til at kvæle Jessica, fordi hun skreg.

Noget tydede dog på, at Ian Huntley havde slået pigerne ihjel i et slags raserianfald.

Kort forinden havde han nemlig haft et ophedet skænderi med sin kæreste Maxine Carr, der var hjælpelærer på pigernes skole.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Holly blev bare 10 år. 

Foto: Ritzau Scanpix

Efter han havde smækket telefonrøret på, havde han mødt de to piger foran sit hjem, og han inviterede dem indenfor. Måske under påskud af at hans kæreste og deres skolelærerinde – Maxine Carr – også var der.

I virkeligheden besøgte hun noget familie et stykke væk.

Rent hjem og vasketøj i regn

I sit eget hjem myrdede han herefter pigerne, hvorefter han smed ligene af slyngveninderne i en grøft omkring 10 kilometer fra sit hjem. Få dage efter vendte han tilbage for at sætte ild til ligene.

Den 3. april 2004 blev huset, hvor pigerne blev myrdet, jævnet med jorden.

Foto: Ritzau Scanpix

Selv om skolepedellen gjorde alt for at slette sine spor, fattede politiet hurtigt mistanke til ham. Under en rutineafhøring bed betjente mærke i, at Ian Huntleys hjem var fuldstændig rengjort, ligesom der hang flere stykker tøj på tørrestativet, selv om det regnede.

I de tidlige morgentimer 17. august 2002 slog politiet til. Ian Huntley og Maxine Carr blev anholdt og sigtet for drabene. På dette tidspunkt udtalte politiet også for første gang, at man frygtede, at pigerne var døde.

Skolepedellen hævdede, at Holly ved et uheld var druknet i dette badekar, da han havde hjulpet hende med at stoppe hendes næseblod.

Foto: Ritzau Scanpix

Det var da også samme eftermiddag, at en lokal landmand gjorde det makabre fund omkring 10 kilometer fra Ian Huntleys hjem.

Ian Huntley blev dømt skyldig i mordene i december 2003, hvor også hans daværende kæreste sad på anklagebænken.

Maxine Carr blev ikke tiltalt for mord, men hun blev selv idømt tre et halvt års fængsel for at have beskyttet sin kæreste og vildledt efterforskerne.

Den 16. august 2002 blev Ian Huntley afhørt i cirka syv timer af politiet. Han forklarede, at han havde set pigerne, men fastholdt, at han ikke havde rørt ved dem.

Foto: Ritzau Scanpix

Ian Huntley, der i dag er 48 år, blev idømt livsvarigt fængsel for hver af drabene. Han skal som minimum afsone 40 år af sin dobbelte livstidsdom, men udtaler i dag, at han ikke agter at blive en fri mand. Han vil dø i fængslet.

Maxine Carr var hjælpelærer og havde fået dette brev af Holly. Maxine viste brevet frem i de dage, hvor ingen vidste, hvor pigerne var. Om Maxine på det tidspunkt var klar over, at hendes kæreste havde slået pigerne ihjel, er aldrig kommet frem.

Foto: Ritzau Scanpix

– Jeg ved, at jeg aldrig kommer ud. Det accepterede jeg fra dag et. Jeg vil aldrig ansøge om løsladelse. Jeg vil dø i fængslet, og det accepterer jeg. Jeg synes ikke, jeg skal blive en fri mand. Ikke fordi jeg ser mig selv som en farlig person, men fordi to unge piger er døde, og jeg fortjener ikke at blive en fri mand, udtalte den dobbelte barnemorder i 2018.

Sponsoreret indhold