Krimi25. april 2023(opd. 26. april 2023)

To skoledrenge fundet døde i blodpøl: Læber, næser og kønsdele skåret af

En femårig og en seksårig dreng har fået frataget livet, efter de blev kidnappet og dræbt på brutal og koldblodig vis
To drenge dræbt i Sydafrika
Femårige Nqobile Zulu (venstre), og hans ven seksårige Tshiamo Ramanye (højre) blev på brutalt vis dræbt, efter de blev kidnappet på en legeplads.

Drabene på to små skoledrenge har chokeret Sydafrika.

I et gyngestativ i en park i den sydafrikanske by Soweto onsdag, blev tre drenge pludselig overmandet af fremmede gerningsmænd. Mens den ene lykkedes med at slippe væk, blev de to andre kidnappet og senere dræbt på grusom vis.

Det skriver Daily Mail.

Seksårige Tshiamo Rabamue blev fundet død klokken 4.30 torsdag morgen af et eftersøgningshold. Her lå han i en stor pøl af blod. Femårige Nqobile Zulu blev fundet i nærheden klokken 7 om morgenen.

Begge havde kroppen fuld af knivstik og fået skåret flere kropsdele af. De blev fundet uden deres kønsdele, læber og næse.

De brutale handlinger kunne minde om rituelle menneskeofringer – såkaldte muti-drab. Muti betyder medicin på zulu, og muti-drabene udføres, så heksedoktorer kan behandle med sort magi af afskårne kropsdele.

Det bekræfter Sydafrikas førende retsmedicinske psykolog Gerard Labuschange ifølge Daily Mail.

Ifølge Labuschange foregår en behandling hos en heksedoktor ved, at klienten fortæller, hvad vedkommende skal have hjælp til. Herefter bestemmer healeren, hvilke ingredienser der er brug for til behandlingen.

Selv om de fleste healere holder sig inden for lovens rammer, er det ifølge Daily Mail bekræftet, at nogle stadig søger mod ulovlige metoder.

Uanset hvor grusomt det måtte lyde, så skal offeret ifølge traditionen være i live, mens kropsdelene skæres af. Og noget tyder på, at det samme skete for de to små drenge.

Han så det ske

Faren til den tredje dreng, der lykkedes med at slippe væk fra gerningsmændene, har nemlig fortalt, hvordan hans søn har forklaret, at sønnens to venner blev angrebet.

– Jeg forstår ikke, hvordan min søn slap væk, men han har forklaret, at han så mændene, som tog dem, og at de jagtede ham med en kniv, forklarer han.

Da han så sin mor, forklarede han, at han havde set sine to venner blive skåret i halsen, men moren havde svært ved at tro på det, indtil de to drenge blev meldt savnede.

African Traditional Medicine Program fra regionen, hvor drabene er sket, har fordømt morderne på de to små drenge.

– Vi er traditionelle læger og ikke mordere, men vi er fuldt ud opmærksomme på folk, der udfører kriminelle handlinger i vores sektors navn, lyder det fra en talsmand.

– Men vi ønsker kategorisk at slå fast, at vi tager afstand fra sådanne personer og handlinger, og at vi gør alt, hvad vi kan for at hjælpe myndighederne.

Det sydafrikanske politi har endnu ikke bekræftet officielt, at der skulle være tale om et muti-drab, men ifølge flere lokale medier har politiet bekræftet det.

Muti-drab er ikke en del af de officielle drabstal, men ifølge kriminalitetseksperter er der mellem 50 og 300 om året i Sydafrika.

Sponsoreret indhold