Krimi18. januar 2024

Skide godt, Egon! Så meget blev Egon Olsen-fængslet solgt for

Igennem 14 film måtte Olsen Banden se langt efter millionerne- nu er det dog lykkedes hans trofaste makker, Vridsløselille Fængsel, at skæppe millioner i statskassen
Henny Mesnickow fortæller og giver en rundtur i det nu nedlagte Vridsløselille Fængsel
Vridsløselille Fængsel blev tilbage i 2020 solgt - først nu er salgsprisen blevet offentliggjort.
 Foto: Jesper Sunesen

LÆS OGSÅ: Kom med ind i Vridsløselille Fængsel

Hundehoveder, hængerøve, forbandede socialdemokratere!

Sådan lød det igennem 14 film, når det gang på gang mislykkedes Egon Olsen og han tro følgere at slippe afsted med deres stort anlagte millionkups.

Derfor brugte den idérige pengeskabsspecialist da også adskillige år bag tremmer i Vridsløselille Fængsel, hvor Egon hver gang kom ud fra den store grønne fængselsport med en ny plan om kup til millioner under armen.

Nu er det så endelig lykkedes Olsen Banden at få et stort pengebeløb ud af deres mange strabadser, eller i hvert fald sådan da.

Pengene ender nemlig hverken i Olsen Banden eller Nordisk Films, der har produceret den populære film-serie, kasse - de ryger derimod i statskassen.

Tilbage i august 2020 solgte Statens Ejendomssalg A/S nemlig Vridsløselille Fængsel og den tilstødende grund i Albertslund for hele 222.718.619 kroner.

Det viser en tinglysning på salget.

Vridsløselille Statsfængsel, som det hed i sine velmagtsdage, blev for alvor Danmarkskendt i forbindelse med de populære kultfilm, der i dag er en vigtig del af den danske nationalskat.

Fængslet i Albertslund var i fuld funktion frem til 2016, hvor man blev nødt til at lukke fængslet af hensyn til sikkerheden - på daværende tidspunkt var det 156 år gamle fængsel efterhånden totalt nedslidt.

Frem til 2018 husede Vridløselille Fængsel afviste asylansøgere.

Køberen af fængslet og grunden har store planer om at opføre 1600 boliger i det nye kvarter 'Vridsløse'.

Størstedelen af fængslet står dog fortsat, men står foran en snarlig nedrivning i forbindelse med boligbyggeriet på grunden.

Vridsløselille Fængsel

Sponsoreret indhold