Krimi18. april 2023 (opd. 27. april 2023)

Sigtet i sag om 13-årig pige bortvist fra arbejdet: - Vi er dybt rystede

En tidligere kollega til den sigtede 32-årige mand, der er mistænkt for at have frihedsberøvet og voldtaget en 13-årig pige, fortæller, at de på arbejdspladsen er ”dybt rystede” over sagen
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
13-årig forsvandt: Det ved vi om sagen
 Video: Aller TV

TIP OS: Kender du mere til sagen? Del din viden i en mail til tip@seoghoer.dk

Læs også: Efterforsker stadig gerningssted: Bruger skovle i haven

Da en 32-årig mand blev fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Næstved mandag, kom det frem, at politiet mener, at han har været på ikke bare én men to forskellige adresser med den unge pige i løbet af de 27 timer, hvor hun ifølge anklagerne var frihedsberøvet.

Virksomheden, som den sigtede tidligere har arbejdet i, har lokaler på blandt andet en adresse i Sorø, hvor SE og HØR tirsdag eftermiddag lægger vejen forbi.

Her ligger den 32-åriges arbejdsplads, men en ledende medarbejder i firmaet fortæller, at den sigtede ikke længere arbejder der.

Han oplyser desuden, at politiet endnu ikke har været forbi stedet.

Får psykologhjælp

Overfor SE og HØR forklarer medarbejderen – der ønsker at være anonym – at den 32-årige ikke længere er en del af firmaet, men medarbejderen vil ikke komme nærmere ind på, hvornår samarbejdet er stoppet.

Allerede en time efter SE og HØRs besøg på arbejdspladsen fremgik det dog af virksomhedens pressemeddelelse, at den 32-årige er blevet "bortvist" fra arbejdspladsen efter weekendens begivenheder.

Der er relativt affolket på firmaets adresse i det stille industrikvarter, da SE og HØR er forbi. Medarbejderen fortæller, at rigtig mange af kollegaerne har været psykisk påvirket af hele sagen.

– Vi er dybt rystede, fortæller medarbejderen.

Politiet mener, at den sigtede har haft pigen med på denne adresse, før han siden har fragtet hende til adressen i Korsør-området. Da SE og HØR er på besøg tirsdag eftermiddag er det altså i virksomhedens øvrige lokaler indenfor samme område. 
Politiet mener, at den sigtede har haft pigen med på denne adresse, før han siden har fragtet hende til adressen i Korsør-området. Da SE og HØR er på besøg tirsdag eftermiddag er det altså i virksomhedens øvrige lokaler indenfor samme område.
 Foto: Mikael Rieck

Desuden oplyser vedkommende, at den sigtede på et tidspunkt har haft en relativ høj stilling i virksomheden, og at han har haft ansvar for andre på arbejdspladsen.

To adresser har politiet fundet særligt relevante i efterforskningen af kidnapningen af den 13-årige pige, der forsvandt omkring middag lørdag, efter sin avisrute.

Sådan lyder firmaets udtalelse

Omkring en time efter, SE og HØR bragte udtalelserne fra den ledende medarbejder, gik virksomheden ud med en officiel udtalelse.

– Denne hændelse har chokeret og overrasket os alle, og vores ledelse og bestyrelse har siden weekenden været samlet flere gange, siden vi blev bekendt med, at en af vores medarbejdere var involveret i denne grufulde sag.

Virksomheden oplyser videre ifølge flere danske medier, at man sender tanker og medfølelse til offeret og hendes familie.

– Vi kan ikke begribe, hvad de går igennem, og vi står sammen med resten af samfundet om fordømmelse af de forfærdelige handlinger, der er begået.

– Vi er dybt berørte af sagens alvor og brutalitet og ønsker at skabe ro og støtte omkring vores personale, der alle er meget berørte. Flere af vores medarbejdere har været tætte kollegaer med den omtalte person.

Den ene værende selve adressen, hvor hun siden blev fundet - og hvor den 32-årige mand i samme omgang blev anholdt - mens den anden altså ifølge politiet teori er et af firmaets adresser i et industriområdet i Sorø.

I Korsør-området er politiets efterforskere tirsdag eftermiddag stadig til stede på det formodede gerningssted, hvor de blandt andet bruger skovle i haven. 
I Korsør-området er politiets efterforskere tirsdag eftermiddag stadig til stede på det formodede gerningssted, hvor de blandt andet bruger skovle i haven.
 Foto: Mikael Rieck

Hvad der er sket i de andre lokaler tilhørende hans nu tidligere arbejdsplads er endnu ikke kommet frem, men politiet har en teori om, at han altså var der, før han tog pigen med til huset i Korsør, godt og vel 30 kilometer væk fra industriområdet.

Hun blev fundet i huset i Korsør søndag eftermiddag. Her blev den 32-årige samtidig anholdt af politiet.

Den sigtede mand erkendte sig delvist skyldig i anklagerne om frihedsberøvelse efter straffelovens 261 stk. 2 og for at have kørt hende til en anden adresse end hendes egen, hvor han i omkring et døgn med trusler om vold udsatte pigen for fuldbyrdet voldtægt og andet seksuelt forhold efter straffelovens paragraf 126 stk. 1 og 225.

Han er indtil videre varetægtsfængslet indtil den 11. maj.

Sponsoreret indhold