Krimi26. juni 2019

Sex på stoffer: Læge dømt for at efterlade ung mand

En 52-årig læge er blevet idømt 60 dages betinget fængsel for at forlade en ung mand, der døde af stoffer i lægens lejlighed
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/koebenhavns_byret_2.jpg
 Foto: Ritzau/Scanpix

Københavns Byret har netop idømt en mandlig læge 60 dages betinget fængsel.

Den 52-årige læge er blevet dømt for at forlade en person i hjælpeløs tilstand i sit hjem. Den unge mand døde senere samme dag på lægens sofa. Han er også blevet dømt for at have overtrådt autorisationsloven, da han gav den afdøde mand flere af stoffer, som han havde udskrevet til sig selv.

Han var tiltalt for fire forhold der i blandt grov skødesløshed og have brudt læge-autorisationsloven. Lægen blev kendt skyldig i alle sagens forhold.

- Jeg er tilfreds med, at retten har vurderet sagen og fundet i overensstemmelse med det, som anklagemyndigheden påstod. Når det er sagt, så er det grundlæggende en meget meget tragisk sag, som vi står tilbage med, hvor en person er død, siger anklager Martin Strandby Nielsen til SE og HØR.

Samtidig mister den 52-årig sin læge-autorisation i to år og skal betale sagens omkostninger.

I december måned 2015 mistede en ung mand livet i lægens lejlighed, da han døde af forgiftning efter at have indtaget kokain, fantasy, ketogan, hash, morfin og rivotril i lægens lejlighed.

Manden var en ung bodybuilder og afhængig af stoffer. De to havde et seksuelt forhold.

Sex og stoffer

De to mænd aftalte over en længere chat-samtale, hvad der skulle ske i løbet af aftenen. Den nu afdøde mand efterspurgte stoffer fra lægen.

Den 52-årige læge skrev i chatten, at han havde ketogan og morfin i sin lægetaske.

Under retssagen er det kommet frem, at den 52-årige læge vidste, at den unge mand var afhængig af stoffer. Alligevel indtog den unge mand fantasy, der er flydende ecstasy, to gange i løbet af natten i mens de havde sex.

Lægen forklarede i retten, at han havde købt joints til aftenen, men han vidste ikke, at manden indtog flere stoffer end kokain og fantasy.

En obduktionsrapport, der blev fremlagt af anklageren i retten, viste, at manden havde indtaget utallige stoffer, inden døden indtraf.

Dårlig vejrtrækning

Efter en lang nat, hvor de to mænd angiveligt havde sex, ville den unge mand gerne sove. Lægen syntes, at hans vejrtrækning var meget dårlig, og han observerede ham i en time.

Det lykkedes at få lidt liv i den unge mand, da han ruskede ham i armen. Inden lægen gik i seng sikrede han sig, at den unge mand lå en sikker position på sofaen i stuen.

Den nu dømte læge fortalte i retten, at de to havde en samtale, og han var sikker på, at han var i bedring og ved bevidsthed.

Det fik den 52-årige læge til at vurdere mandens tilstand som stabil, og han gik selv i seng ud på formiddagen efter at have været vågen i 24 timer.

Da lægen vågnede senere på dagen, var den unge mand død på lægens sofa. Han tilkaldte politiet og forsøgte at få liv i den unge mand, men det lykkedes ikke.

Anklageren lagde vægt på, at chat-samtalen afslørede, at de skrev om forskellige stoffer og indtagelses muligheder inden deres møde senere samme dag. Samtidig skrev lægen også, at han havde flere af de stoffer, som blev fundet i den afdødes krop. Den unge mands tilstand skulle have fået lægen til at ringe 112, da den unge mand var dårlig.

Den 52-årige læge har sammen med sin advokat udbedt sig betænkningstid i forhold til, om de vil anke dommen til landsretten.

Sponsoreret indhold