Krimi11. marts 2020

Seneste nyt: Medarbejder på plejehjem testet positiv for corona-virus

En medarbejder på et plejehjem i Aarhus er testet positiv for corona-virus. Medarbejderen kan have smittet plejehjemsbeboere. Nyheden kommer i kølvandet på, at 340 danskere nu er smittet
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/coronavirus.jpg
 (Foto: Ritzau Scanpix)

En medarbejder på et plejehjem i Aarhus Nord blev tirsdag eftermiddag testet positiv for corona-virus.

Det skriver Aarhus Kommune på sin hjemmeside.

Nyheden kommer stort set samtidigt med, at der nu er 340 bekræftede tilfælde af corona-virus herhjemme.

Der er tale om en medarbejder på Plejehjemmet Hørgården i Aarhus Nord. Personen blev testet positiv tirsdag eftermiddag.

Ifølge kommunen er vedkommende formentlig blevet smittet af en mødedeltager i andet regi, da personen ikke har været ude og rejse.

FAKTA

Smittede personer i Danmark: 340 (Opdateret 11. marts 2020, kl. 10:00)

Indlagte personer herhjemme: Syv personer er lige nu indlagt med smitte. Ingen af dem er i kritisk tilstand (Opdateret 10. marts 2020, kl. 11:00)

Personer i karantæne i Danmark: 1231 (Opdateret 11. marts 2020, kl. 10:00)

Kilde: Styrelsen for Patientsikkerhed

- Det er en fast nattevagt, som har været på arbejde flere nætter, hvor vedkommende kan have bragt smitte med sig til beboerne. Derfor er alle beboere på plejehjemmet kommet i hjemmekarantæne i egen bolig. Styrelsen for Patientsikkerhed har været til stede på plejehjemmet og har meldt tilbage, at plejehjemmets plan for foreløbige tiltag er god, siger Vibeke Dahmen, viceområdechef, Område Nord, i en pressemeddelelse udsendt af Aarhus Kommune.

Plejehjemmet og andre relevante myndigheder har nu iværksat de nødvendige procedurer for at få opsporet en eventuel smitte til andre personer og beboere.

Beboerne på plejehjemmet bliver nu testet for smitte.

- Seks beboere har symptomer på infektion, som i værste tilfælde kan være coronavirus, siger områdechef Vibeke Dahmen til Ritzau.

- Derudover har vi aktuelt fire medarbejdere, som er sygemeldt, og hvad det er, de fejler, ved vi ikke. De er blevet bedt om at blive hjemme.

I skrivende stund – onsdag formiddag – forelægger der endnu ingen testresultater.

Desuden har Styrelsen for Patientsikkerhed i kontakt med den smittede medarbejder for at kortlægge en eventuel smittekæde.

- Andre medarbejdere med symptomer er blevet orienteret om at blive hjemme og kontakte egen læge, skriver Aarhus Kommune på sin hjemmeside.

Desuden har man været i kontakt med alle pårørende, der er blevet opfordret til ikke at aflægge besøg på plejehjemmet.

Sponsoreret indhold