Krimi 29. januar 2020

Seks års fængsel: 41-årig mand satte ild til barndomsven

En 41-årig mand fra Lolland blevet idømt seks års fængsel for at hælde brændbar væske udover sin barndomsven og sætte ild til ham
Foto: Ritzau/Scanpix/Simon Læssøe

Hvad der skete mellem to barndomsvenner 3. decmber 2018 står forsat hen i det uvisse. Men den ene af de to mænd endte med forbrændninger på 50 procent af kroppen.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

En 41-årig mand fra Torrig er her til eftermiddag ved retten i Nykøbing Falster blevet idømt seks års fængsel for grov vold under særdeles skærpende omstændigheder. 

Det skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelse

Den 41-årige mand og barndomsvennen mødtes på en adresse på Lolland. Her slog han sin 37-årig kammerat bevidstløs, bandt hans hænder med strips, hældte brændbar væske ud over ham og satte ild til ham.

- Jeg er meget tilfreds med dommen, der sender et klart signal om, at der her er begået en særdeles grov forbrydelse, siger Ulrik Birk, der er anklagerfuldmægtig ved Anklagemyndigheden i Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelsen.

Den 37-årige mand blev fløjet til Rigshospitalet i helikopter, hvor han var i livsfare og blev indlagt med de voldsomme forbrændinger.

- Hvorfor han gjorde det står fortsat hen i det uvisse, siger anklageren til TV 2.

Den 41-årige udbad sig betænkningstid i forhold til, om han vil anke dommen.

Under sagen kom det frem, at den 41-årige mand fortalte om episoden til sin fætter og bror. 

Fætteren til den 41-årige vidnede under retssagen mod sin egen fætter. Men inden retssagen var han blevet truet af den 41-årige nu dømte mand.

Ifølge TV 2 er den 37-årige mand, der blev overfaldet og brændt, i dag meget påvirket af episoden både fysisk og fysisk. 

Sponsoreret indhold