Krimi23. maj 2023

Se billederne: Her leder de efter Madeleine McCann

Britisk politi er til stede ved en dam, hvor der ledes efter nye spor i sagen om Madeleine McCanns forsvinden.
Portuguese authorities from the Judicial Police (PJ) criminal investigation unit work onboard a boat during a new search operation amid the investigation into the disappearance of Madeleine McCann (Maddie) in the Arade dam area, in Silves, near Praia da L
Der har tirsdag været adskillige betjente, politihunde og dykkere til stede ved en portugisisk dam, der måske kan give svar om Madeleine McCann-sagen.
 Foto: Filipe Amorim/AFP/Ritzau Scanpix

Dykkere har tirsdag været i vandet ved en portugisisk dam i forbindelse med efterforskningen af Madeleine McCanns forsvinden.

Det viser direkte billeder fra området ifølge britiske Sky News.

Mellem 20 og 30 politibetjente er ifølge mediet også til stede i det afsides område. Flere af dem leder med hjælp fra politihunde.

Det blev mandag oplyst, at politiet i Portugal på opfordring fra tyske myndigheder ville gå i gang med at gennemsøge området.

Årsagen er den mangeårige efterforskning af Madeleine McCann-sagen.

Dammen ligger knap 50 kilometer fra det sted, hvor den dengang treårige Madeleine forsvandt i turistområdet Praia da Luz på Algarvekysten.

Den britiske pige forsvandt fra forældrenes ferielejlighed, mens parret spiste middag sammen med nogle venner på en tapasrestaurant i nærheden.

Politiet er til stede ved portugisisk dam

I begyndelsen mistænkte britisk politi og britiske medier forældrene for selv at være skyld i hendes forsvinden. Den mistanke droppede politiet i 2008.

Nu har fokus i stedet rettet sig mod tyskeren Christian Brückner.

Han er den hovedmistænkte, selv om han ikke er tiltalt i sagen. Det siger Christian Wolters, der er statsanklager i Braunschweig, til BBC.

Brückner afsoner i forvejen en dom i Tyskland.

Han afsoner for voldtægt begået mod en 72-årig amerikansk kvinde i Praia de Luz. Det var et sted, hvor han i en længere årrække holdt til. Også på det tidspunkt, hvor McCann-familien holdt ferie på Algarve.

Sidste år - hvor det var 15 år siden, at Madeleine forsvandt - sagde hendes forældre, at det var "afgørende" at lære sandheden at kende.

Tidligere denne måned sagde de, at de "aldrig giver op" i deres jagt på svar. Det skete, på dagen hvor Madeleine ville være fyldt 20 år.

Sagen om Madeleine McCann behandles som en drabssag. Det betyder, at politiet ikke gør sig forhåbninger om at finde hende i live.

Sponsoreret indhold