Krimi14. juli 2020

Den mistænkte savmorder står til løsladelse: Kan slippe for straf

Tilbage i februar blev danske Rasmus Kirkegaard Kristiansen anholdt i Brasilien for et drab han angiveligt skulle have begået tilbage i 1993. Men nu lader det til, at Danmark alligevel ikke kan få ham udleveret og dermed slipper han for eventuel retsforfølgelse
https://imgix.seoghoer.dk/storage_1/media/breakinag_2.png
 (Foto: Canva)

I 27 år var danske Rasmus Kirkegaard Kristiansen som sunket i jorden, efter at han angiveligt i starten af 90’erne skulle have myrdet og parteret den 37-årige Erik Højer Christiansen samt Henrik Behrendt Larsen i Portugal.

Den i dag 51-årige Rasmus Kirkegaard Kristiansen blev dog endeligt fundet sidste år i Brasilien, da TV2 lavede en dokumentar om ham, som løb over skærmen i starten af året.

I dokumentaren lød det fra den 51-årige flugtdansker, at han stadig nægter sig skyldig i mordet på både Erik Højer Christiansen og Henrik Behrendt Larsen, men at han var villig til at tage med tv-holdet tilbage til Danmark for at forklare sig.

Det var dog lettere sagt end gjort, da Rasmus ikke fik lov til at få udstedt et pas af den danske ambassade i landet.

I stedet blev han i februar anholdt og fængslet i brasiliansk fængsel. Siden da har det danske politi forsøgt at få ham udleveret til Danmark.

Men nu lader det til, at chancen for at få ham hjem og retsforfulgt er ved at være forbi.

Det fremgår af en afgørelse fra den brasilianske højesteret, som Ekstra Bladet er i besiddelse af.

Ifølge EB står der i afgørelsen, at brasilianerne kun vil udlevere ham til Danmark, hvis de danske myndigheder kan garantere, at man ikke vil forsøge at få ham idømt livstid, hvis han altså udleveres til retsforfølgelse i Danmark.

At forsøge at idømme ham livstid strider nemlig imod den brasilianske forfatning, lyder det i afgørelsen.

I en sms til Ekstra Bladet skriver Rasmus’ advokat, Sysette Vinding Kruse, at hun forventer, han bliver løslad, hvis ikke der bliver fundet en løsning inden den 23. juli, hvor fristen udløber.

- Det går jeg også ud fra, hvis tidsfristen ikke overholdes. Han har siddet fængslet i snart seks måneder, skriver hun.

Det ser altså ud til, at Rasmus Kirkegaard Kristiansen alligevel kan ende med at blive en fri mand inden for de næste ti dage.

Sponsoreret indhold