Krimi10. juli 2020

Satanisk tempel vil sagsøge delstat

Det Sataniske Tempel i USA har advaret delstaten Mississippi om, at de vil blive sagsøgt, hvis de skriver "På Gud vi stoler" på delstatsflaget
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/pentagram.jpg
 Foto: Mega

Delstaten Mississippi vil gerne ændre deres delstatsflag, sådan at der står "På Gud vi stoler".

Men hvis det står til organisationen Det Sataniske Tempel i USA, skal de religiøse ord ikke være en del af flaget - hvis delstaten går videre med planerne, vil den blive sagsøgt.

Det skriver The Hill.

120 år gammelt flag

Ændringen af delstatens flag må siges at være på tide. Det originale flag, som allerede er blevet taget ud af brug, har nemlig nogle ubehagelige tråde til borgerkrigen i USA.

I flaget er der en mindre version af Sydstatsflaget, og det er dette, som har gjort at flaget måtte på pension 30. juni 2020.

Det var delstatens guvernør Tate Reeves, som officielt sendte flaget på pension.

voldsomme optøjer

Ændringen af flaget kommer i en tid, hvor der er voldsomme strøminger i USA. De kommer efter en sort mand døde under en anholdelse begået af en hvid politimand.

Statuer, som afbilleder generaler fra sydstaterne under borgerkrigen, er blevet revet ned af demonstranter og hele bydele over hele landet har været overstrømmet af aktivister.

Derfor er Det Sataniske Tempel også glade for, at man nu fjerner symbolet fra flaget. De mener dog ikke, at man skal fjerne et ekskluderende symbol og erstatte det med et andet (reference til gud, red.).

Hvis flaget skal have en reference til en gud, mener organisationen, at det burde være satan.

Organisationen er mindre en hyldest til satan, end det er en protestgruppe. Det Sataniske Tempel arbejder aktivt for at adskille kirke og stat, og deres grundtro er ikke en tilbedelse af en ren faktisk djævel.

Sponsoreret indhold