Krimi13. marts 2024

Sanjay Shah udelod detaljer over for advokater

Sanjay Shahs firma indhentede vurderinger fra danske advokater før påstået svindelnummer
Sanjay Shah ankommer til Kastrup Lufthavn, onsdag den 6. december 2023. (Arkivfoto)
Sanjay Shah ankommer til Kastrup Lufthavn, onsdag den 6. december 2023. (Arkivfoto)
 Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Sanjay Shah havde ikke forklaret fyldestgørende, hvad det var han havde tænkt sig at gøre, da han spurgte en dansk advokat om juridisk vejledning.

Sådan lyder det onsdag fra anklager Anders Møllmann i Retten i Glostrup, hvor retssagen mod den britiske finansmand fortsætter.

- Man har ikke kunnet se, at det er en cirkulær handel, siger han.

Ifølge de danske myndigheder har Sanjay Shah svindlet sig til ni milliarder kroner igennem et lukket system, hvor der tilsyneladende blev handlet med aktier i store danske selskaber som Vestas, Pandora og TDC.

Svindlen er angiveligt foregået mellem 2012 og 2015, og inden systemet blev sat i værk, indhentede Sanjay Shahs selskab, det der hedder en "legal opinion" hos et dansk advokatfirma.

Firmaet er ikke længere til stede i Danmark.

Ifølge anklageren er man som advokat afhængig af, hvilke oplysninger man får fra sin klient, når man skal vurdere, om det, som klienten har tænkt sig at gøre, er lovligt.

- Man kan kun læse selve vurderingen, som advokaten kommer frem med, hvis man også ved, hvilke faktuelle oplysninger, som klienten er kommet med, siger Anders Møllmann.

Selv om beskrivelsen er detaljeret, mener anklageren altså ikke, at de danske advokater reelt vidste, hvad de sagde god for.

Anders Møllmann fremviser også en mail, som en jurist i Shahs firma, Solo Capital, har sendt til en anden højtstående ansat i firmaet, i 2015.

Her kan man også læse, at juristen mener, at der skal hentes en ny vurdering.

Sanjay Shah nægter sig skyldig i svindelanklagerne mod ham. Han mener selv, at han har været i god tro, og at han blot har udnyttet et hul i den danske lovgivning.

Sponsoreret indhold