Krimi28. april 2023

Sager der chokerede hele Danmark: Disse kvindedrab er stadig uopklarede

Det er de drabssager, der fylder mest i vores bevidsthed – og desværre er flere af dem stadig uopklaret. SE og HØR har her samlet nogle af de uopklarede drab på piger og kvinder, vi aldrig glemmer
Vivi og Susan er nogle af de kvinder, hvis drab aldrig er blevet opklaret. nbsp;
Vivi og Susan er nogle af de kvinder, hvis drab aldrig er blevet opklaret.
 Foto: Privat

Efter en 32-årig mand nu er sigtet for drabet på Emilie Meng, kan man håbe, at en af Danmarks mest grusomme mordsager kan få en afslutning, efter at have været uopklaret i syv år.

Desværre er det ikke sådan for alle sager, og flere drab på kvinder i Danmark er aldrig blevet opklaret, og deres mordere er løs på fri fødder med uhyggelige drab på samvittigheden.

SE og HØR har samlet et overblik over nogle af de med omtalte og uopklarede kvindemord i nyere tid.

Efterlod tegn

Den 4. juni 1990 blev den 18-årige Anne Stine Geisler fundet død i et kælderrum på Teglgårdsstræde 15 i København.

Den unge kvinde var blevet bagbundet med en sort ledning og to karklude i hendes hals og mund havde kvalt hende. Derudover havde hun en sort ledning om halsen.

Morderen er aldrig blevet fundet, men han efterlod sig nogle tegn, han ridsede med en kniv på hendes haks og ene underarm. Liget var efterfølgende blevet overhældt med bonevoks.

Politiet har forgæves forsøgt at finde ud af, hvorvidt ridserne i Stine Geislers underarm var et specielt symbol, eller om det bare var tilfældelige snit fra drabsmanden.
Politiet har forgæves forsøgt at finde ud af, hvorvidt ridserne i Stine Geislers underarm var et specielt symbol, eller om det bare var tilfældelige snit fra drabsmanden.
 Foto: Scanpix Denmark

Mistænkt forlod landet

Den 18-årige gymnasieelev fra Viborg, Kirsten Larsen, blev den 19. oktober 1991 brutalt overfaldet og overladt dødeligt kvæstet i en port i Skt. Mogensgade i Viborg.

Fire dage efter døde hun af sine kvæstelser på hospitalet. En gerningsmand er aldrig blevet anholdt, men politiet har en klar formodning om, hvem der dræbte den unge kvinde.

Samme aften var en anden ung kvinde blevet overfaldet, men overlevede. Hun ankom til hospitalet uden sin røde jakke, og på stedet hvor Kirsten blev overfaldet, så folk marokkaneren Abdelghani El Yazhr løbe fra stedet i den røde jakke. Han er sigtet for drabet, men flygtede til Marokko. Politiet har forsøgt at få ham udleveret, men Marokko hævder, at han har forladt landet.

Sagen om Susan

Da 12-årige Susan Hansen stod og ventede på en bus ved Fredericia busterminal, kom en bil, som den lille pige steg ind i.

Susan Hansen blev kun 12 år, da nogen tog livet af den lille pige. 
Susan Hansen blev kun 12 år, da nogen tog livet af den lille pige.
 Foto: Scanpix Danmark

Morgenen efter fandt en 14-årig dreng hans lig i en grøft uden for byen. Hun var blevet kvalt. Siden dengang har ingen kunne finde drabsmanden til et af de mord, der har rystet Danmark.

Der var ingen tegn på, at der var sket nogle seksuelle forbrydelser mod unge Susan.

Syvårig voldtaget og dræbt

I en opgang på Nørrebro blev den syvårige Roujan Ismaeel voldtaget, mishandlet og dræbt med stump vold den 13. juni 1995. Hendes forældre kan ikke finde hende og begynder at lede efter den lille pige.

Nogle timer senere får en beboer på Rådmandsgade 10 sig noget af en forskrækkelse, da beboeren opdager, hvad han troede var en børnemannequin. Det viser sig dog at hun er blevet dumpet i en lyskasse i baggården i bygningen.

Blomster blev lagt foran gerningsstedet på Rådmandsgade.
Blomster blev lagt foran gerningsstedet på Rådmandsgade.
 Foto: Scanpix Danmark

Flere vidner mente at have set drabsmanden, og mere end 5000 vidner og personer blev afhørt i forbindelse med drabet. To mænd har været mistænkt for drabet, men ingen beviser har kunne føre til en sigtelse.

Fundet i mergelgrav

Den 33-årige mor til to Birthe Dannemann Jensen forsvandt den 26. april 1997 fra it hjem i Boestofte på Stevns. Sagen blev historisk, da det var første gang, politiet efterforskede en drabssag uden et lig.

25 folk søgte efter den forsvundne mor men uden held. Først nytårsdag bliver liget i en mergelgrav ved Herfølge af et ægtepar.

Søer og åløb i området blev tømt i janten på Birthes lig. 
Søer og åløb i området blev tømt i janten på Birthes lig.
 Foto: Scanpix Danmark

Hendes samlever blev varetægtsfængslet og sigtet for drabet, men selv om der er var stærke indicier på, at han kunne være gerningsmanden, blev han løsladt på grund af manglende beviser.

Det 25 år gamle drab er stadig ikke opklaret.

Hånden skåret af

Det var et grufuld syn, der mødte betjente, da de kom ud til en massageklinik, hvor den 37-årige sexarbejder Alice Kaniisme var blevet dræbt.

Hun var blevet slået i hovedet, kvalt og stykket flere gange med en kniv, og som det værste var hendes højre hånd skåret af og lå under hendes pude.

Alice fra Ugande endte sine dage nord for Ringsted. 
Alice fra Ugande endte sine dage nord for Ringsted.
 Foto: Privat

Udover at have taget livet af Alice, var gerningsmanden også smuttet med penge fra klinikken og forsøgte at starte en brand for at skjule sine spor.

Og selv om huset ikke brændte ned, så blev sporene skjult, for i dag er der stadig ikke nogen anholdt i sagen om Alice.

Disse danske kvindedrab er også uopklarede:

1986: Den 22-årige japanske kvinde Kazuko Toyonaga deltog i et betalt forskningsforsøg i Tyskland, hvorefter hun rejste rundt i Europa på egen hånd. 31. oktober fandt en taxachauffør en sort sæt i havnen ved Islands Brygge. Heri lå Kazukos underkrop og ben. 7. november, blev en sæk med kvindens overkrop og arme fundet. Politiet fandt aldrig ud af, hvad der var sket med kvinden fra Tokyo.

1986: 34-årige Lene Mary-Ann forsvandt i Helsingør. Året efter blev hendes lig fundet gravet ned ved Nakkehoved Fyr i Gilleleje.

1986: Den tyske turist Elke Schwintzer havde lejet et sommerhus i Houstrup sammen med sin mand. Kvinden forsvandt og blev senere fundet i en grøftekant i Sdr. Nissum. Hendes mand var Jurgen Joachim Schwintzer var sigtet i fem år, men beviserne var ikke gode nok, og politiet droppede sigtelserne.

1988: Sexarbejderen 24-årige Pia Susi Pedersen, der arbejdede på Halmtorvet på Vesterbro, blev fundet mishandlet, halvnøgen og døende i Søndermarken på Frederiksberg.

1988: 64-årige Ruth Pedersen blev fundet dræbt i sit hus i Lille Skensved. Hun var nøgen og var blevet kvalt.

1989: 18-årige Marcela Guerra Mieres blev dræbt og voldtaget ved et naturområde på Avedøre Holme, da hun var på vej hjem til sin kæreste fra en fest. Et vidne så en mand på en grøn Puch Maxi give hende et lift, og efter det har ingen set Marcela i live.

1989/1990: Nytårsnat tog sexarbejderen den 23-årige Hanne With en kunde med hjem til sin lejlighed i Fensmarksgade, København. Her blev hun slået ihjel, men gerningsmanden bliver aldrig fundet.

1990: En knivmorder følger efter 28-årige Anette Just Olesen. Han stak hende med en stor brødkniv i hendes opgang, Højdevej 25 på Amager og forlod stedet efterfølgende.

1990: Laila Møller Hansen på 41 år blev fundet dræbt i sin lejlighed i Aarhus. Et kærestepar, der overnattede i lejligheden, blev sigtet. Men sigtelserne frafaldt grundet manglende beviser.

1990: Den 22-årige sexarbejder Betina var gravid i 14. uge, da hun forsvandt som dug for solen. Syv år senere bliver liget af hende fundet i en brønd i Kødbyen i København.

1994: Liget af 36-årige Kamella Bianco blev fundet af en hundelufter i Østre Anlæg i Aalborg. Hendes hals var skåret over med ét langt snit. Politiet fandt tre dna-spor. To blev fundet og udelukket, mens de tredje aldrig blev fundet. Politiet mistænker, dna-sporet tilhører drabsmanden.

1997: Connie Birgitte blev fundet dræbt i sin lejlighed i Rønne på Bornholm, efter hun var gået hjem fra en aften i byen med nogle venner.

1997: Ulla Bødkers to pekingesere blev fundet døde i Ullas lejlighed i Esbjerg, og det var første tegn for familie og venner på, at den forsvundne kvinde ikke var stukket af, men havde været udsat for en forbrydelse. Siden har ingen set sport af den 48-årige kvinde.

1999: Brandvæsenet i Roskilde slukkede en brand søndag den 24. januar, hvor man fandt den 89-årige Astrid Beatrice Mortensen død. En obduktion viser dog, at den ældre kvinde ikke er død i branden, men enden er slået ihjel med knivstik. Hun blev sidst set i live af en hjemmehjælper om søndagen.

2000: 29-årige Bang-On Nielsen fra Thailand og 27-årige Natálija Ivanova fra Letland blev den 29. januar omkring klokken 02.30 myrdet med flere knivstik i en kælder i Randers, hvor en massageklinik holdt til huse. Mordvåbnet blev fundet, men selv efter 2000 mænd var blevet afhørt, kunne politiet ikke finde gerningsmanden.

2003: Karina Ramsdahls forældre gjorde et frygteligt fund, da de fandt den 35-årige Karina myrdet i sin lejlighed på Njalsgade i København. Karina var blevet dræbt med et ukendt slagvåben, som gerningsmanden havde taget med sig.

2003: 32-årige Laila Christensen blev fundet kvalt i sin taglejlighed i Odense. En mand blev senere i efterforskningen af to omgange varetægtsfængslet og sigtet for drabet, men politiet løslod ham begge gange.

2005: 49-årige Irene Fischer dør på familiens badeværelset grundet alvorlige kvæstelser i hovedet. Hendes fraseparerede mand bliver sigtet men aldrig dømt for drabet.

2006: En noget spektakulær sag udspillede sig i Suldrup, da den 60-årige Hanne Lene Flachmeyer blev fundet dræbt med knivstik.

Hendes mand, Jan Flachmeyer, ringede til 112 og fortalte, det var datteren Louise, der havde slået sin mor ihjel. Om natten blev datteren anholdt, da politiet kom til hendes hjem fire kilometer fra gerningsstedet. Her var hun midt i et blad, mens politiet fandt tøj med moderens blod på. Både far og datter blev varetægtsfængslet. Jan blev løsladt efter to dage, mens Louise Laursen efter 14 måneders varetægtsfængsling blev frikendt. Hun fik en erstatning på 890.000 kroner.

2009: 31-årige Vivi Inger Kristiansen forsvandt sporløst efter en privat fest på Sorøvej i Ringsted 9. juli 2008. Ti måneder senere blev hendes skelet fundet i Valsømagle Skov ved Ringsted af en hundelufter. Hun var blevet gravet ned i skoven, og alle spor er efterfølgende ført ud i en blindgyde.

2012: 41-årige Heidi Abildskov ville formodentlig stoppe en indbrudstyv i sit hjem i Virum. Men det endte fatalt, da en medbragt rørtang, som gerningsmanden efterlod på stedet, blev brugt til det bestialske drab, der trods mange efterlysninger aldrig blev opklaret.

2014: Mordet på 71-årige Lone Søndergaard fra Kongens Lyngby er bedre kendt som Halloween-drabet, da Lone Søndergaard kørt for klokken 20, fredag den 31. oktober lukkede døren op for en morder. Personen stak kvinden adskillige gange med en kniv. Da børn og unge var uhyggeligt udklædt på gaderne den aften, kunne gerningsmanden ubemærket flygte fra gerningsstedet, selv om han sandsynligvis har haft Lone Søndergaards blod på tøjet.

Sponsoreret indhold