Krimi 3. december 2020

Sagen som ryster Sverige: Nu taler moderen

Både moderen og sønnen har brug for hjælp, fortæller hun
Jonathan Nackstrand/AFP/Ritzau Scanpix

Moderen til den 41-årige, som søndag blev fundet tandløs og medtaget i hendes lejlighed i det sydlige Stockholm, kommer nu med sin version af historien.

Da politiet blev gjort opmærksom på den 41-årige, der mere eller mindre har været isoleret fra samfundet i 28 år, blev den 70-årige mor mistænkt for blandt andet frihedsberøvelse.

Men torsdag efter flere dage, hvor Sverige har fulgt sagen tæt, blev sigtelserne droppet. Moderen vil gerne fortælle, hvad der er sket, og det gør hun til Expressen.

- Vi har brug for hjælp, både mig og min søn har haft brug for hjælp i lang tid, siger hun.

Senere torsdag kommer kommunen forbi moderen, og hun håber, at kommunen kommer til at hjælpe hende.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Hun har ikke haft kontakt med sin søn, siden han med sår over hele kroppen og en mund uden tænder blev kørt til hospitalet søndag.

- Men jeg savner ham. Jeg ved ikke, om jeg nogensinde kommer til at se ham igen, siger moderen.

Voldeligt miljø

Hun fortæller til det svenske medie, at da hendes børn var små, så blev hun slået af din daværende mand. Mens børnene så til.

Manden skulle også have kastet møbler ud ad vinduet for at brænde dem.

Søsteren, der fandt sin 41-årige bror i deres mors lejlighed efter ikke at have i kontakt med ham i mere end to årtier, har også fortalt, at de boede i et voldeligt miljø.

Den 41-årige er ifølge søsteren deres mors yndlingsbarn, og moderen skulle i 1970'erne have mistet sin førstefødte søn. Da den 41-årige blev født, blev han opkaldt efter sin døde storebror.

Moderen skulle have været rædselsslagen for også at miste sin anden søn. Frygten var så stærk, at alt uden for hjemmet blev set som en trussel.

Ingen tvang

Den 41-årige stoppede med at gå i skole i 7. klasse, og moderen forklarer Expressen, at han bare ikke længere orkede at gå derhen, fordi han følte sig dårlig. Hun benægter, at hun skulle have forhindret ham i at tage i skole.

- Det var på grund af vores baggrund, alt det som skete med os, da børnene var små, siger moderen, som ifølge hende selv blev nedbrudt af sine børns sårbarhed.

Hun benægter også, at hun skulle have tvunget sin søn til at holde sig hjemme.

- Han har mentale problemer. Pigerne flyttede hjemmefra, men ikke ham, jeg har altid været hans eneste sikkerhed, siger hun.

Sponsoreret indhold