Krimi1. december 2020

Sagen der ryster Sverige: Det ved vi

Moderen til den indespærrede mand har tidligere mistet en søn. Hun har tilsyneladende gjort, hvad hun kunne, for at hun ikke skulle miste sin barn nummer to
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20201201-131106-4-1920x1280we.jpg
 Foto: Jonathan Nackstrand/AFP

Sagen om en 41-årig mand låst inde i sin 70-årige mors lejlighed i 28 år har for alvor rystet Sverige.

En sag, hvor mange spørgsmål stadig står stadig ubesvaret hen. Men tilsyneladende handler sagen i store træk om en mor, der i den grad har taget kontrollen over sin søns liv.

Sådan lyder det i hvert fald fra den slægtning, der fandt den 41-årige i lejligheden i det sydlige Stockholm, skriver Expressen. Slægtningen skulle længe have vidst, at noget var helt galt, men at virkeligheden var som taget ud af en gyserfilm, vidste hun ikke.

- Jeg var chokeret, fortvivlet, men samtidig lettet. Jeg har ventet på denne dag i 20 år, fordi jeg vidste, at hun fuldstændig kontrollerede hans liv totalt, men jeg kendte ikke til omfanget. Jeg er bare taknemmelig for, at han fik hjælp og vil overleve, siger slægtningen til det svenske medie.

Opkaldt efter død bror

Til Expressen fortæller en slægtning, at den 70-årige mors førstefødte døde som treårig. Da den i dag 41-årige mand kom til verden, blev han døbt og navngivet efter sin døde storebror.

- Hun så det, som at hun havde fået sin søn tilbage, og at ingen skulle tage ham fra hende, siger slægtningen, som ikke selv havde været i den 70-årige dames lejlighed i 20 år.

- Hun stjal hans liv fra ham, og hun manipulerede hele sit miljø til at holde på hemmeligheden, siger hun.

En nabo fra samme trappeopgang, som Aftonbladet har talt med, fortæller, at hun har set den 41-årige mand i den lokale købmand i år.

En anden nabo fortæller, at hun har undret sig over, at vinduerne altid var lukkede.

Taget ud af skolen

Politiet mistænker, at den 70-årige mor tog sin søn ud af skolen, da han gik i 7. klasse, for aldrig at lukke ham ud af sin lejlighed igen.

Den kvindelige slægning fortæller, at hun flere gange havde forsøgt at slå alarm, men resten af familien har ikke gjort noget.

Men da hun fandt ud af, at moderen var på hospitalet søndag, så hun sit snit til at tjekke lejligheden ud. Og ganske rigtigt fandt hun i et mørkt hjørne den mand, hun ikke havde set, siden han var dreng. Hans ben var dækket i sår, han manglede sine tænder og talte sløret.

Han blev kørt til et hospital, og det var en læge, der på baggrund af mandens skader kontaktede politiet.

Den 70-årige kvinde er varetægtsfængslet og mistænkt for have holdt sin søn indespærret i knap tre årtier. Det er endnu uvist, hvordan hun forholder sig til anklagerne.

Den 41-årige skal afhøres i løbet af tirsdag.

Sponsoreret indhold