Krimi 29. maj 2020

Mette Frederiksen på pressemødet: Sådan er de nye rejsevejledninger

Mette Frederiksen løfter nu sløret for de næste skridt mod genåbning af landets grænser
(Foto: MEGA)

I Spejlsalen på Christiansborg træder statsminister Mette Frederiksen nu frem for pressen.

Her kommer hun ind på genåbningen af de danske grænser, som med undtagelser har været lukket siden den 14. marts. 

På baggrund af den positive udvilking i forhold til smittede med corona i Danmark, vil hun ganske som forventet regulere i rejsevejledningerne. 

- Det næste skridt vi står overfor, er nu genåbning af de danske grænser, lyder det fra Mette Frederiksen, som roser danskerne for at have fået smitten under kontrol. 

- Listen over hvem der kan rejse til Danmark bliver opdateret, fortæller statsministeren, der igen understreger, at vi ikke er ovre coronakrisen.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Hvilket betyder, at vi stadig ikke helt kan gøre som vi plejer - af frygt for at smitten bruser op igen. 

Genåbningen inkluderer Tyskland, Norge og Island på baggrund af tæt dialog, lyder det. 

- Erna Solberg (Norges statsminister red.) holder i disse minutter også pressemøde, og vi er glade for i fællesskab at kunne meddele, at vi åbner op, så der kan rejses mellem Danmark og Norge, lyder det fra Mette Frederiksen. 

Allerde i midten af den kommende måned vil der ske flere ind- og udrejser ved landets sydlige grænse. 

- Tyskland er en af vores nærmeste samarejdspartnere, og vi kan nu med glæde meddele at vi fra den 15. juni åbner for tyske turister, fortæller statsministeren, og understreger, at det vil blive med restriktioner. 

Fortsat forsigtighed

Turister skal have booket mindst seks overnatninger på en campingplads, et hotel eller et vandrehjem. Desuden skal de kunne dokumentere ved grænsen, at de har købt ophold uden for København. 

Mette Frederiksen har i løbet af denne uge flere gange sagt, at der i dag ville blive meldt nyt ud om den nære fremtid for en hårdt prøvet tursimeindustri, rejsebranche, sommerhusejere og hoteller.

På den anden side af sommerferien - ved en endnu ikke fastlagt dato - vil der ske en yderligere genåbning til øvrige Schengen-lande. 

I øjeblikket lyder den foreløbige tidshorisont på den 31. august. Det fortæller udenrigsminister Jeppe Kofod, da han får ordet på pressemødet. 

Rejser til storbyer vil fortsat frarådes. Det samme gælder alle unødvendige rejser. Også efter pressemødet i dag.  

Det sker ifølge sundhedsminister Magnus Heunicke fordi man for alt i verden vil undgå en såkaldt "smittebombe" - altså en hurtig og ukontrollerbar spredning af corona. 

Sverige er ikke med i puljen

Indtil nu og frem til de nye rejsevejledninger træder i kraft, har man ikke kunne rejse frit mellem lande, medmindre man har haft et såkaldt anerkendelsesværdigt formål. 

Og selvom der for det meste er gode nyheder på dagens pressemøde, så er der også dårligt nyt til dem, der havde glædet sig til en tur over sundet.

Vores naboland Sverige er nemlig ikke med i bunken af lande, hvor man fra den 15. juni kan rejse til. 

- Vi står forskellige steder i forhold til håndteringen af corona. Vi har et stærkt ønske om at finde en løsning. Det kan være en kløgtig regional løsning, siger Mette Frederiksen.

Sponsoreret indhold