Krimi11. januar 2021

Så længe holder immunitet overfor covid-19

Der har ikke været så meget tid til at forske i covid-19, men nu begynder resultaterne at komme
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/mega629674_001_0.jpg
 Foto: MEGA

Det er stadig sparsomt med forskning omkring coronapandemien, fordi den kun har været i gang i knap et år.

Derfor er der naturligvis heller ikke lavet forskning, der kan vise mange års immunitet, når man har været smittet, skriver videnskab.dk.

Men den forskning, der er lavet, peger nu på, at man med stor sandsynlighed er immun i minimum seks måneder og sandsynligvis længere.

Et nyt studie som netop er udgivet i det anerkendte videnskabelige tidsskrift Science, bestyrker den formodning. I studiet konkluderes det, at man er immun i mindst otte måneder.

'Den forskning, jeg kender til, viser, at langt de fleste er immune i mindst et halvt år efter infektion med coronavirus. Det nye studie viser det samme, og det er jo et af verdens førende videnskabelige tidsskrifter. Det er positivt, når vi får mere og mere evidens for, at vores formodninger og strategier med vaccination og immunitet vil virke,' siger professor i infektionsimmunologi på Aarhus Universitet Trine Mogensen til videnskab.dk.

Hun understreger dog over for mediet, at der kan være undtagelser, og man har set enkelttilfælde med folk, der har været smittet to gange.

Derfor skal man stadig overholde myndighedernes retningslinjer, selv om man har været smittet med corona.

Sponsoreret indhold