Rystende video: Lastbilchauffør har travlt med telefonen og brager ind i varebil

Det er aldrig en god idé at skrive på sin mobiltelefon, mens man kører bil.

Det har en 59-årig lastbilchauffør erfaret, efter hans uopmærksomme kørsel var skyld i en frygtelig trafikulykke i august sidste år, hvor tre personer kom alvorligt til skade.

Tilstod i sagen

Lastbilchaufføren, Derek Holland, blev mandag idømt 3,5 års fængsel, da han tilstod i retten i Hove i det sydlige England, at hans forfærdelige kørsel var skyld i ulykken.

Det skriver Sussex Police i en pressemeddelelse.

Ulykken skete på A27-motorvejen i nærheden af byen Lewes i området East Sussex.

Artiklen fortsætter under billedet...

Politifoto

42 lovovertrædelser

Mens lastbilchaufføren drønede af sted på motorvejen, skrev han sms'er på sin telefon, og det endte med, at han kørte op i en forankørende bil, der var fangetransport.

Både lastbilchaufføren, føreren af fangetransporten og en fange kom alvorligt til skade.

Det altafgørende bevis i sagen mod lastbilchaufføren var en video fra overvågningskameraerne i lastbilen, der viser hans hensynsløse kørsel.

Efterforskere har gennemgået hele overvågningsvideoen, og her fandt de ikke mindre end 42 overtrædelser af færdselsloven.

Ligeglad med loven

Lasbilchaufføren brugte jævnligt sin telefon, havde ikke sikkerhedssele på eller begge hænder på rattet, da han skulle skrælle en banan.

På et tidspunkt opdagede lastbilchaufføren en forankørende politibil, og her valgte han at tage sin sele på. Da politibilen igen var ude af syne, skyndte hans sig dog at få selen af igen.

Udover sin fængselsstraf har Derek Holland fået frakendt sit kørekort i 57 måneder.

"Det er den værste form for distraheret kørsel, jeg nogensinde har set."

"Han tilsidesatte fuldstændig hensynet til sine medtrafikanters sikkerhed," lyder det fra efterforskeren Rob Baldwin hos Sussex Police.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close