Krimi13. november 2022

Røgalarm reddede familie: Ild brændte gennem taget på huset

En mor, en far og to børn kom ud af deres hus i tide, da røgalarmen vækkede dem
Et families hus i Vejen brød i brand tidlig søndag. Gudskelov blev familien vækket af en brandalarm og kom alle uskadt ud af huset. nbsp;
Et families hus i Vejen brød i brand tidlig søndag. Gudskelov blev familien vækket af en brandalarm og kom alle uskadt ud af huset.
 Foto: Presse-fotos.dk

En voldsom brand har søndag morgen raseret et hus på Otteshavevej i Andst nær Vejen. I huset befandt sig ifølge Syd- og Sønderjyllands Politi en mor, en far og to børn.

– De blev vækket af røgalarmen, der bippede, og de kom alle uskadt ud af huset, fortæller Søren Strægaard, som er vagtchef hos Syd- og Sønderjyllands Politi.

Branden blev meldt til alarmcentralen klokken 06.49 søndag morgen.

Ifølge Søren Strægaard blev familiens medlemmer udsat for røg, og de er derfor blevet kørt på hospitalet til observation.

Søndag formiddag arbejder brandvæsnet fortsat på stedet. Ifølge Søren Strægaard ventes slukningsarbejdet at tage et stykke tid. Branden har ifølge vagtchefen været så voldsom, at ilden er gået gennem taget.

Hvad der har forårsaget branden vides endnu ikke. Det vil politiet forsøge at klarlægge ved en brandteknisk undersøgelse.

– Det vil blive undersøgt, når vi får mulighed for at komme ind i huset. Formentlig i næste uge, siger Søren Strægaard.

Før de tekniske eksperter kan gå i gang med deres undersøgelser, skal ikke bare ilden være slukket. Brandstedet skal også være kølet tilstrækkeligt ned, til at teknikerne kan arbejde.

Ifølge Sikkerhedsstyrelsen findes der røgalarmer i syv ud af ti boliger. 60-80 personer dør hvert år på grund af en brand. De fleste i boliger, hvor der ikke er røgalarmer.

Sponsoreret indhold