Krimi9. august 2023

Robert Hansens forsvarer: Derfor skal han frifindes

Ikke overraskende mener Robert Hansens forsvarer, Erbil Kaya, at skuespilleren skal frifindes i alle anklager om vold mod ekskæresten Nynne Larsen
Interview med Robert Hansen i anledning af, at han fylder 40 d. 5. oktober.Tid: 10-11.30 på cafeen Promenaden på Frederiksberg.  Journalist: Camilla, 40959616  Journalist: Camilla Maria Johansen/Se & HørFotograf: Søren Jul Lamberth/Aller Foto&Video
Robert Hansens forsvarer vil have frifundet skuespilleren i alle anklager om vold mod ekskæresten Nynne Larsen. Dommen falder senere i dag.
 Foto: Søren Jul Lamberth

Lige om lidt falder der dom i sagen om Robert Hansen, der er tiltalt for vold mod ekskæresten Nynne Larsen.

Erbil Kaya startede onsdagen med at læse en masse juridiske teknikaliteter op og bragte blandt andet justitsmord op som et emne i starten af hans procedure, hvor han går efter, at Robert Hansen frifindes for alle anklager om vold mod sin ekskæreste Nynne Larsen.

Han lagde meget vægt på, at en tiltalt ikke må dømmes, uden der er tilstrækkelige beviser, der taler imod den tiltalte.

Han gjorde det også tydeligt, at en frifindelse ikke ville gøre Nynne Larsen til en løgner. Han mener bare, at hans klients, Robert Hansen, forklaring virker troværdig.

Erbil Kaya fremlagde i sin procedure tidligere tilfælde af sager, hvor der er frifundet grundende manglende beviser samt forklaringer, der ikke kan understøttes.

Mens proceduren fandt sted, stirrede Robert Hansen stift ud i lokalet med foldede hænder, med en ansigtsmimik, der sommetider lagde sig i sine undrende folder, som det har gjort under meget af retssagen.

Husspektakler

Forsvaret mente, de var som hunde og katte, for når det ikke gik godt, rullede de rundt på gulvet og de smadrede møbler.

Han mente, Robert er den mest ærlige i denne relation, da han sagt, ”vi er lige gode om det”, og dermed mener, at de er begge har lavet ”husspektakler”.

– Det her er en hverdagsforseelse. Det var et fænomen, der ikke var speciel i deres relation.

Erbil Kaya fortalte herefter, at grunden til, Robert ikke kan huske det første forhold i tiltalen, er fordi ”det er sket 5-6000 gange i overført betydning”.

Glat som en ål

– Det der bekymrer mig i hendes forklaring er, at hun hele tiden smyger sig udenom, glat som en ål. Hun var bekymret for Robert, men omvendt var hun også pissebange for Robert kom hjem og gjorde skade, forklarede forsvaren i retten og fortsatte:

– Det hænger simpelthen ikke sammen.

Han betvivlede endnu engang, hvorvidt Nynne Larsen kunne elske Robert så meget, hvis hun var udsat for vold og samtidig opførte sig kontrollerende. Han slår fast, at han mener, ekskærestens forklaring er ”dybt utroværdig”.

Influencerdrømme

Han bragte også en mistanke op om, at Nynne har gjort det hele for instagramfølgere og en influencerdrøm, da hun efter anmeldelsen fik en masse følgere på det sociale medie.

– Hvem er Nynne Larsen? Jeg vidste ikke hvem hun var. Jeg vidste, hvem Robert er, sagde Erbil Kaya til de tilhørende og dommeren.

Han understregede, hun kunne misbruge sin status som ekskæreste til en kendt til at få flere følgere, da hun anmeldte ekskæresten for vold. Hun gjorde det måske for opmærksomhed?

Da det kom til billedbeviserne i sagen, betvivlede Erbil Kaya endnu en gang ægtheden af billederne. De to billeder er spejlvendt, og han mente, at det gør billederne utroværdige og forklarer, at de kunne være udsat for billedmanipulation.

Han tilføjede, at der ikke er meget i den her tiltale giver mening, og derfor skal Robert Hansen frifindes.

Er retten ikke enige med Erbil Kaya omkring frifindelse mener han dog, straffen skal være noget mindre, end dommen på seks måneders ubetinget fængsel, som anklageren ønsker.

Skal der falde dom, ønskede forsvarer altså, at den lød på betinget dom på 30-90 dage eventuelt med misbrugsbehandling, hvis man finder det fornødent.

Dommen falder senere i dag, og du kan læse med live lige her.

Sponsoreret indhold