Krimi27. marts 2022

River dele af brændt etagebyggeri ned i København

Efter en af de største brande i nyere tid, er kraner nu begyndt og rive dele af det udbrændte etagebyggeri ned
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/nedrivning.jpg
 Foto: presse-fotos.dk

Tidligt søndag eftermiddag påbegyndte Hovedstadens beredskab at nedrive store dele af det etagebyggeri, der siden fredag har stået under brand.

Etagebyggeriet bestående af 90 lejligheder i Vanløse i København er totalt udbrændt.

Det bekræfter Dyre Sønnicksen, vagtchef ved Københavns Politi, og det viser billeder fra stedet, som flere medier har bragt, også.

Beredskabet har blandt andet fået kørt kraner til stedet, som allerede har fået nedrevet de sektioner af byggeriet, som har været i størst fare for at styrte, siger han.

- Man har afholdt et møde med nogle eksperter, der ved noget om nedrivningsarbejdet af sådan nogle bygninger, som er så ustabile og farlige, siger han.

Artiklen fortsætter efter billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/1nedrivning1.jpg

Alle 90 lejligheder er totalt udbrændt, og nedstyrtningsfare har betyder, at kranerne så hurtigt som muligt er kommet i arbejdet. Foto: presse-fotos.dk

Som følge af branden står 90 familier uden tag over hovedet. Genhusningen af disse har kørt i to spor.

Der er dem, som har været forsikret, hvor det er forsikringsselskaberne, der har stået for genhusningen. Dem, som ikke har været forsikret, har fået hjælp fra kommunen.

Søndag formiddag har der været afholdt et borgermøde på en nærliggende skole, hvor de berørte kunne komme og stille spørgsmål. Der er også blevet stillet krisehjælp til rådighed.

Ved 20-tiden lørdag overgik brandvæsnet fra brandslukning til efterslukning. Det betyder, at flammerne er slukket, men at der stadig er gløder, som ulmer.

- Når man begynder at rode i bygningsmaterialet, så blusser branden op nogle steder, så vi vil i hvert fald være til stede indtil mandag, siger Frank Mikkelsen, vagthavende operationschef ved Hovedstadens Beredskab.

- Vi er omkring 16 mand på stedet lige nu, lød det ved 10-tiden søndag.

Artiklen fortsætter efter billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/bygning.jpg

Hele etageejendommen er totalt udbrændt efter at der fredag udbrød brand, der hurtigt spredte sig til hele bebyggelsen. Foto: presse-fotos.dk

I løbet af det indledende brandslukningsarbejde har brandvæsnet været til stede med mere end 100 brandfolk ad gangen.

Politiet fik anmeldelsen om branden klokken 13.47 fredag. Siden spredte branden sig hurtigt ned gennem bygningen og til siderne. Det viser billeder fra stedet.

Det har endnu ikke været muligt for politiet at efterforske årsagen til branden. Det er først en mulighed, når efterslukningsarbejdet er afsluttet.

Politiet har lokaliseret, hvor branden oprindeligt opstod, og man har derfor bedt beredskabet om, at denne del af bygningen ikke rives ned.

Beredskabet understreger dog, at denne del af bygningen også er nedstyrtningstruet.

https://imgix.seoghoer.dk/nedrivning4.jpg

Murbrokker fra den udbrændte bygning risikerede at falde ned på kørebanen, hvorfor men istedet er påbegyndt en hurtig nedrivning. Foto: presse-fotos.dk

Sponsoreret indhold