Rigspolitichef: - Jeg har ikke bevidst tilsidesat loven

Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

Onsdag kom den længeventede redegørelse om regeringens manglende lovhjemmel i forbindelse med håndteringen af mink-skandalen.

Redegørelsen har affødt adskillige reaktioner fra især blå blok. Blandt ønsker flere nu rigspolitichef Thorkild Fogde undersøgt, fordi politiet udstedte et såkaldt "actioncard" der var ulovligt.

LA-formanden Alex Vanopslagh har blandt andet udtrykt overfor DR, at han ønsker rigspolitichefen undersøgt og for en dommer.

Senest har justitsminister Nick Hækkerup oplyst til eb.dk, at Folketinget arbejder på at lave en uvildig undersøgelse af Thorkild Fogdes rolle i mink-skandalen.

Nu reagerer rigspolitichefen via en pressemeddelse fra Rigspolitiet.

"Coronakrisen har givet politiet mange nye opgaver, og der er begået fejl. Men en påstand om, at jeg bevidst skulle have tilsidesat loven, har intet på sig," skriver han blandt andet.

Han skriver desuden i pressemeddelelsen, at han slet ikke har set de ulovlige actioncard.

"Jeg har hverken set eller godkendt det pågældende actioncard, og jeg har ikke deltaget i udarbejdelsen eller anvendelsen af det," skriver han.

Actioncardet var en form for vejledning til politiet, da de ringede rundt til minkavlerne for at få dem til at aflive deres dyr.

Hvis en mink-avler svarede nej, skulle politiet svare, at beslutningen var truffet og manglende medvirken ville betyde, at myndighederne formentlig ville komme og foretage tømning af besætningen alligevel.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close