Krimi4. juli 2022

Rigshospitalet holder pressemøde om Field's-skyderi: Tre ofre er stabile

Region Hovedstaden fortæller på et pressemøde mandag morgen, at et skudoffer er under behandling - men ikke i kritisk tilstand - på Herlev Hospital, mens to af de tre ofre, der er bragt til Rigshospitalet er stabile
Drama i Fields
 Foto: Presse-fotos.dk

Danske og internationale medier er mødt op for at lytte til nye meldinger fra Region Hovedstaden foran hovedindgangen ved Rigshospitalet i København mandag klokken 10.00.

Her vil de orientere om behandlingen af de ofre og sårede, der i går var til stede i shoppingcenteret Field's.

Der er indbragt fire tilskadekomne, tre af dem til Rigshospitalet.

Fjerde offer uden for livsfare

Det fjerde skudoffer er indlagt på Herlev Hospital, og vedkommende er uden for livsfare.

På grund af tavshedspligt kommer Region Hovedstaden ikke med yderlige detaljer om de tilskadekomnes identitet. Og de kan heller ikke fortælle, hvem af dem, der er i kritisk tilstand.

Men tidligere har politiet fortalt, at en 40-årig dansk kvinde, en 19-årig dansk kvinde, en 50-årig svensk mand og en 16-årig svensk kvinde blev alvorligt sårede i går.

Derudover er der flere, der er kommet til skade, da de er flygtet fra området.

- Det er vores lægelige vurdering, at de patienter, der kunne reddes, blev reddet på stedet.

Sådan lyder svaret, da cheflægen Anders Damm-Hejmdal bliver spurgt, om de tre dræbte døde på stedet.

Stor ros for indsatsen

Han lægger på pressemødet ud med at kalde det for en forfærdelig hændelse, det der skete ved Field's i går eftermiddag. Herefter roser han mandskabet for hurtige reaktioner.

- Vi har vist, at vi kunne mobilisere ressourcer, når det gjaldt. Med ganske kort varsel kunne vi sende 31 ambulancer afsted mod Field's, fortæller cheflægen.

- Alle hospitaler kom meget hurtigt i det højeste alarmberedskab, siger han, hvorefter han tilføjer, at der fra klokken 12 vil være kriseberedskab i Amagerhallen, som man kan komme til.

- Vi kan sige, at fra regionens side af, sendte vi en besked ud til alle om den her hændelse. Flere valgte at afbryde ferie for at komme ind og støtte. En meget stor ros til personalet, siger Anders Damm-Hejmdal, før han slutter pressemødet.

Sponsoreret indhold