Krimi26. marts 2019

Rigmandsdatter dømt: Kørte seks ihjel

Den kun 21-årige rigmandsdatter, Alyona Zaitseva, kastede sig en aften i 2017 ud i den vildeste dødskørsel. Og det koster hende nu en tur i fængsel.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/ritzau.jpg
 Foto: Ritzau Scanpix

Der var ellers ikke rigtigt nogle kurrer på tråden for den unge rigmandsdatter. Hendes far er oligark og stinkende rig. Alyona levede et liv i luksus, og hun fik, hvad hun pegede på.

Men en aften i 2017 kastede hun det hele overbords. I sin Lexus kørte hun ræs med en mandlig bekendt. Hun fræsede overfor et rødt lys og pløjede ind i en anden bil, før hun braste ind i fodfængere i Kharkiv i Ukraine.

Den unge pige erkendte sig skyldig i hensynsløs kørsel, som førte til, at seks personer mistede livet og fem blev hårdt kvæstet.

Det skriver Daily Star.

Det uhyggelige uheld blev filmet og gik tilbage i 2017 viralt. Sagen har fået massiv medieomtale i det østeuropæiske land, hvor fascinationen af, at det var en oligarks datter, der sad på anklagebænken fyldte meget.

Kort før domsafsigelse i retten blev den unge pige eskorteret ud, fordi hun var 'dårlig'. Hun blev idømt 10 års fængsel og blev ført væk i håndjern.

- Ingen er klar til sådan en dom. Den er meget hård, sagde Alyonas advokat.

Den unge pige havde mistet kørekortet tidligere efter flere trafikforseelser.

I sin tid gik landet præsident Petro Poroshenko hurtigt ind i sagen, da der opstod frygt for, at de rige forældre ville forsøge at få indflydelse på udfaldet af dommen.

Flere rygter siger, at de forsøgte at betale ofrene og deres familier.

Den unge pige og hendes forældre har i forbindelse med retssagen udtrykt deres dybeste sorg og bedt om tilgivelse hos ofrenes familier

Sponsoreret indhold