Krimi17. marts 2020

Ret ind: - Ændr jeres indkøbsvaner nu

Forsyningskæden kører 'upåklageligt', siger fødevareministeren på et pressemøde. Men der er nu nogle ting, vi skal gøre anderledes
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20200317-150145-l-1920x1280we.jpg
 Foto: Ritzau Scanpix

Fødevareministeren takker på et pressemøde danskerne for deres evne til at udvise hensyn og holde afstand til hinanden i supermarkederne.

Og så kommer han og en række repræsentanter fra detailindustrien med et par opmuntrende ord under en verserende coronakrise.

- Der er masser af mad. Men vi skal handle ind på en anden måde nu og holde endnu bedre afstand, for at leve op til sikkerheden i butikkerne.

Danskerne har været gode til at fordele deres indkøb over dagen, så trykket lettes. Men ministeren opfordrer stadig folk til at holde én til to meters afstand fra de andre kunder i butikken og i køen.

- Vi indfører afstandsmærker i samtlige butikker, og de burde være på plads i morgen, fortæller en af repræsentanterne om sikkerhedstiltagene.

Ikke hamstre

Igen kom danskernes lidt uheldige hang til hamstring på dagsordenen. Og her havde Mogens Jensen ligesom sine kollegaer en klar opfordring.

- Hamstringen er slut. Og der er masser af mad. Masser af varer på hylderne. Og den hamstring vi så i de første 24 timer efter onsdag aften, den er nu drevet over, siger han, og fortsætter:

- Hvis der ikke lige er pasta den ene dag, så er vores forsyningskæde altså stadig sådan, at der nok skal være det dagen efter. Så bare rolig.

Peter Høgsted fra Coop opfordrer danskerne - måske særligt i store byer - til at bevare roen.

- Vores forsyningskæde er afhængig af, at der bliver købt ind som normalt. Hvis alle københavnere pludselige køber helt vildt ind, så kan det gå udover vores leverandører.

De tilstedeværende på pressemødet opfordrer til at danskerne passer på hinanden, ændrer deres indkøbsvaner i den forstand, at man handler ind med afstand og luft mellem hinanden, men ikke overdriver mængden af varer eller hyppighed.

Opdateres...

Sponsoreret indhold