Krimi29. december 2020

Region under voldsomt pres: Aflys nytårsaften

Beredskabsniveauet er på grund af de mange corona-indlæggelser højt før årets sidste aften. Region Sjælland råber vagt i gevær
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20200101-235816-2-1920x1280we.jpg
 Foto: Ritzau Scanpix

Rigtig mange danskere er allerede i gang med at indstille sig på, at springet ind i 2021 bliver markant anderledes, end hvad de er vant til.

Men stod det til koncerndirektør i Region Sjælland, Leif Panduro, skulle der helst ske en total aflysning af festlighederne og fejringen nytårsaften.

Det udtaler han til TV2.

Et totalt stop

Budskabet kommer ovenpå et stadig stigende antal indlagte i regionen. Det er især i løbet af de seneste fire uger, at sundhedssektoren rundt omkring i landet har været under voldsomt pres.

- Jeg kunne sagtens se et totalt stop for nytårsaften. Det er en supersprederbegivenhed, som vil føre til yderligere smitte oveni i den, vi får fra juledagene. Jeg håber det ikke, men jeg frygter det, siger han.

Hertil kommer, at sædvanlig fest og løjer kan resultere i yderligere hospitalsbesøg og indlæggelser, hvilket ville belaste systemet yderligere.

Vælge mellem patienter

Til Jyllands-Posten fortæller Panduro, at han frygter en situation som den, man har set andre steder i verden.

- Hvis det her fortsætter i det tempo, som det skyder nu, så kan vi ende der, hvor vi er nødt til at prioritere mellem patienter, som vi har set det i udlandet.

- Jeg forventer dog, at man ikke blot lader stå til politisk, når man ser en stigende kurve, som denne. Men hvis man ikke gør noget, så vil vi jo se ind i et rædselsscenarie. Der er vi ikke endnu, men vi kan skimte det i horisonten, siger han.

Heunicke indkalder til møde

Tirsdag er partiernes sundhedsordførere indkaldt til møde af sundhedsminister Magnus Heunicke (S). Det skal tilsyneladende handle dels om restriktionernes udløb den 3. januar, men Peder Hvelplund fra Enhedslisten håber, at også nytårsaften vil blive drøftet.

Ifølge ham ville det være fornuftigt både at se på et forbud mod salg af fyrværkeri gældende fra nu og frem til årsskiftet, men også diskutere, om forsamlingsanbefalingerne skal justeres.

- Nytårsaften er bare noget andet end juleaften, fordi det er venner og bekendte, som måske mødes op til ti personer. Folk indtager alkohol, og de bliver noget mere løsslupne.

- Man kunne forestille sig anbefalinger om, at man skal samles færre end ti, og så synes jeg også, at vi bliver nødt til at se på fyrværkeri, siger han til Ritzau.

Sponsoreret indhold