Krimi22. december 2020

Region Hovedstaden: Går til niveau seks

Personale bliver tvunget på arbejde for at følge med corona-presset
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/mega629674_001_0.jpg
 Foto: MEGA

Region Hovedstaden meldte ud tidligere tirsdag, at de er hårdt pressede på grund af indlæggelser. De har nået deres makskapacitet, men kan snart nå 600 indlagte mellem jul og nytår.

De opjusterer derfor med 200 sengepladser til coronapatienter og eskalerer dermed fra trin 4 til trin 6 over de kommende dage.

Et niveau, man ikke havde forventet, man ville nå. Faktisk havde man kun planer frem til niveau fire, så man har været nødt til at skabe nye trin.

- Vi tror og håber, at 200 ekstra pladser henover jul og nytår er nok, men vi er ved at lave en plan for, hvordan vi går 100 pladser op, siger Lægefaglig koncerndirektør Dorthe Crüger.

Tvinges på arbejde

Tirsdag er der 383 indlagte på hospitalerne i regionen, mens der samlet for hele Danmark er 723 indlagte. Region Hovedstadens max har hidtil været 400. I dag blev det forhøjet til 450, og bliver altså yderligere forhøjet.

De ekstra sengepladser betyder, at de bliver nødt til at tvinge personale til at afbryde juleferien for at komme på arbejde.

- Vi forsøger at skaffe personale af frivillighedens vej. Men det er desværre ikke muligt, siger Sophie Hæstorp Andersen (S).

Drop alle aftaler

Budskaber er klart på et pressemøde fra Region Hovedstaden, hvis smittekurven skal knække og presset kan sænkes på hospitalerne: Drop aftaler, pas godt på og sørg for at isolere sig ved symptomer.

Sådan lyder det fra regionrådsformanden.

- Det er derfor nu, borgere på Sjælland og I hovedstaden at tage sig sammen og droppe jeres aftaler. Man skal vise samfundssind, siger hun.

111 patienter er indlagt på intensiv i Region Hovedstaden.

Alle ikke akutte operationer i Region Hovedstaden udskydes fra 21. december og tre uger frem.

Sponsoreret indhold