Krimi17. januar 2021

Regeringen vil indføre krav om isolation efter udlandsrejser

Fremover kan det blive et krav, at man går i ti dages selvisolation efter en udlandsrejse
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20201219-145453-4-1920x1331we.jpg
 Foto: Ritzau / Scanpix

Regeringen vil udstede bøder eller anden form for straf, hvis personer, der har foretaget udlandsrejser, ikke går i ti dages selvisolation efterfølgende.

Ifølge justitsminister Nick Hækkerup (S) skal forslaget hjælpe med at holde de nye, mere smitsomme coronavarianter ude af landet.

- Vi ønsker, at hvis du har været ude at rejse og kommer hjem, så skal du gå i isolation i ti dage. Gør du ikke det, så skal der være mulighed for at give en bøde eller en anden straf, siger han til DR.

Justitsministeren vil i næste uge indkalde Folketingets partier til forhandlinger om forslaget, der tidligere har fået opbakning fra både SF og De Konservative.

- Risikoen for import af nye smitsomme virusvarianter skal mindskes. Derfor indkalder regeringen Folketingets partier til drøftelser om muligheden for en ny hastelov, der skal gøre det muligt at stille krav om test og isolation for grupper af personer, der indrejser til Danmark, skriver Justitsministeriet på Twitter søndag aften.

På nuværende tidspunkt er der blot tale om en anbefaling om, at man går i selvisolation, hvis man har været ude at rejse.

Sponsoreret indhold