Krimi13. januar 2022

Prins Andrew mister alle sine titler

Gårsdagens kendelese i sagen om Prins Andrew og den dengang 17-årige Virginia Giuffre får nu kæmpe konsekvenser for Prinsen
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/skaermbillede_2021-09-11_kl._18.55.00.png
 Foto: MEGA

Den britiske prins Andrew, der er anklaget for misbrug og overgreb, har mistet sine militære titler og protektorroller.

Det oplyser det britiske kongehus i en udtalelse torsdag.

- Med dronningens godkendelse og accept er hertugen af Yorks (Prins Andrew, red.) militære titler og kongelige protektorroller blevet givet tilbage til dronningen, lyder det i udtalelsen fra kongehuset.

Forsvarer sig som privatperson

Rollerne vil blive fordelt blandt resten af den kongelige familie.

- Hertugen af York vil fortsat ikke varetage nogen offentlige forpligtelser og forsvarer sig i sagen som en privatperson, skriver kongehuset.

Nyhedsbureauet Reuters skriver, at prinsen ifølge en kilde i kongehuset ikke længere vil benytte sig af titlen "Hans Kongelige Højhed".

Prins Andrew er af kvinden Virginia Giuffre anklaget for overgreb og misbrug af hende i 2001, hvor hun var 17 år. Hun var dengang angiveligt kontrolleret af den afdøde finansmand Jeffrey Epstein.

Afvist af dommer

Prins Andrews advokater har hævdet, at Giuffre frasagde sig rettigheden til at sagsøge prinsen, da hun i 2009 indgik et retligt forlig med Epstein.

Den fortolkning blev onsdag dog afvist af en dommer i New York. Dommer Lewis Kaplan sagde, at anmodningen var "afvist i alle henseender".

Dermed er der er reel sandsynlighed for, at det civile søgsmål skal for retten.

Prinsens overgreb mod Giuffre skal være sket i 2001 i Jeffrey Epsteins hus i New York og på hans private ø i Caribien. Prins Andrew var på det tidspunkt i den amerikanske rigmands omgangskreds.

Sponsoreret indhold