Krimi22. september 2020

Pressemøde i Aarhus: Smittetallet stiger

Lige nu holdes der pressemøde om corona-situationen i Aarhus
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

I Aarhus er der klar overrepræsentation af unge, som er smittede med coronavirus.

Derfor bliver der netop nu holdt pressemøde i Danmarks andenstørste by, hvor enhedschef i Styrelsen for Patientsikkerhed Charlotte Hjort, borgmester Jacob Bundsgaard (S), regionsformand Anders Kühnau (S) og politidirektør Kirsten Dyrman deltager.

Artiklen fortsætter under billedet

https://imgix.seoghoer.dk/20200828-145437-l-1920x1280we.jpg
 Foto: Mikkel Berg Pedersen/Freelance/Ritzau Scanpix

Her ses borgmester Jacob Bundsgaard og politidirektør Kirsten Dyrman til pressemøde den 28. august. Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix

- De seneste dage er det gået hastigt den forkerte vej, slår Aarhus' borgmester fast og peger på, at der er en voldsom stigning blandt de unge.

- Det har alvorlige konsekvenser, når smitte stiger, understreger han.

- Derfor er det NU, vi skal gøre en indsats, siger han og forklarer, at man helst vil undgå yderligere nedlukninger.

- Hvis vi sætter ind tidligt, har vi den største chance for at lykkes. Og lykkes, det kan vi, slår han fast og henviser til, at Aarhus før har fået smittetallet ned.

- Denne her gang kommer det til at kræve noget særligt af ikke mindst vores unge mennesker, lyder det fra borgmesteren, der appellerer til byens 50.000 studerende.

- Det er næsten en urimelig fordring at stille, at man skal begrænse den sociale aktivitet, lyder borgmesterens bøn, der udviser forståelse for, at de unge allerede har lidt afsavn med aflyste rus-arrangementer og udskudt studiestart.

- Hvis vi skal have smitte ned og humøret op, så skal vi sætte ind, slår han fast.

Borgmesteren oplyser, at der er blevet nedsat en unge-kriseledelse med repræsentanter fra studenterbevægelser, som sammen med kommunen skal sætte ind med en indsats målrettet de unge.

Regionsformand Anders Kühnau oplyser, at der lige nu er ni indlagte på Aarhus Universitetshospital, og at der kommer en testvogn i Gellerup. Han fortæller dog, at testsystemet lige nu er presset, da smittetrykket i hovedstaden også er stort.

Politidirektør Kirsten Dyrman tager ordet og fortæller, at de som politimyndighed sikrer, at restriktionerne overholdes, og de er særligt opmærksomme på Universitetsparken og Botanisk have i Aarhus, hvor de unge kan flytte festerne hen, når barer og restauranter lukker kl. 22.

- Jeg kan godt forstå, at hvis man er ung i Danmark og Aarhus, så er man godt træt af coronavirus, lyder det efterfølgende fra ledende overlæge Lars Østergaard.

Han fortæller, at deres yngste corona-patient på Skejby Hospital lige nu er 25 år.

Sponsoreret indhold