Krimi19. oktober 2022

Præstø-tragedien: Her ledte politiet efter de dræbte

Få overblikket over hvor politiet har været til stede i Præstø
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Sådan udviklede den tragiske sag sig.
 Video: Aller Media

TIP OS: Kender du mere til sagen? Del din viden i en mail til tip@seoghoer.dk

LÆS OGSÅ: Nabo til Præstø-tragedien - en lettelse

I går var der nyt i sagen omkring den forsvunden 30-årige kvinde og hendes 11 måneder gamle barn. Sydvestsjællands og Lolland-Falsters Politi meldte ud, at kvinden og barnet var blevet fundet dræbt i en nærtliggende skov.

Efter kvinden og barnet blev meldt savnet, gik der seks dage, før de blev fundet. Og på mindre end en uge er der især tre steder, hvor politiet har været lagt deres arbejdskrafter i den lille by.

Det handler om huset, fjorden og skoven.

Præstø-tragedien

Huset

På Svanevej i Præstø blev en mand fundet død. I samme forbindelse blev en kvinde og hendes lille barn meldt savnet. Ifølge politiets efterlysning var kvinden og barnet forsvundet på et tidspunkt mellem 1. oktober og 11. oktober.

I samme omgang meldte politiet ud, at de ikke mente, kvinden havde nogen forbindelse til mandens død.

Politiet har fokuseret en del af deres efterforkning ved dette hus, men kvinden og det lille barn blev fundet i en skov lidt væk fra huset. 
Politiet har fokuseret en del af deres efterforkning ved dette hus, men kvinden og det lille barn blev fundet i en skov lidt væk fra huset.
 Foto: Mikael Rieck

På adressen, hvor en mand blev fundet død, boede den dræbte kvinde sammen med sin mand, der også var far til barnet, og siden 12. oktober har politiet været til stede på adressen.

SE og HØR har blandt andet observeret både politihunde og betjente med skovle, der gik ind på grunden.

I de første mange dage ledte politiet også efter kvinden og barnet i Præstø Fjord i håb om at finde dem. Sammen med specialtrænede politihunde, der også kaldes lighunde, sejlede politiet rundt i den cirka 22 kvadratkilometer store fjord, der nogle steder er op til fem meter dyb.

Det er den slags hunde, der også blev brugt til at finde Kim Wall i 2017, da hun blev dræbt af Peter Madsen i ubåden “Nautilus”.

Flere hunde var på vandet i Præstø Fjord for at lede efter de savnede. 
Flere hunde var på vandet i Præstø Fjord for at lede efter de savnede.
 Foto: Mikael Rieck

Politiet var talstærkt til stede ved den lille private havn Jacobshavn, der ligger ud fra vejen Hestehavevej i Præstø, hvor politiet sejlede ud fra, men det var dog uden at finde dem.

Skoven

Kvinden og hendes barn blev nemlig fundet i Næbskoven, der ligger et stykke fra huset, hvor manden blev fundet dræbt, og kvinden havde adresse.

En kilde, der bor på samme vej, fortæller til SE og HØR, at politiet tirsdag aften havde sat en afspærring op ved et område af den 34 hektar store skov (svarende til intet mindre end 48 fodboldbaner, red.)

Og i en pressemeddelelse fra politiet lød det nu, at myndighederne tirsdag eftermiddag havde fundet kvinden og barnet dræbt i skoven.

Næbskoven fylder 34 hektar, og det var i en del af skoven, kvinden og barnet blev fundet. 
Næbskoven fylder 34 hektar, og det var i en del af skoven, kvinden og barnet blev fundet.
 Foto: Mikael Rieck

Stedet, politiet har afspærret, ligger omkring fire kilometer fra huset på Svanevej. Men mere om sagen vil politiet ikke uddybe.

Hvor langt politiet er i efterforskningen efter fundet af mor og barn, vil de ikke oplyse.

Den mudrede bil

Derudover har betjente og kriminalteknikere også været til stede på en parkeringsplads tæt på huset, hvor en efterladt bil blev fundet.

Politiet viste stor interesse for bilen i den røde cirkel.
Politiet viste stor interesse for bilen i den røde cirkel.
 Foto: Presse-Fotos

Ifølge et par tæt på den parkerede personbilbil, der var mudret til, havde bilen stået på pladsen i mindst en uge – da den blev bugseret væk, efter der havde været en stor interesse for den.

En af de personer, der havde set bilen, mens den var parkeret, fortalte til Ekstra Bladet, at bilen var meget tilmudret, og der var et børnesæde og en taske i bilen.

Sponsoreret indhold