Krimi19. oktober 2022

Præstø-sagen: Kan være endnu et partnerdrab til kedelig statistik

Tirsdag aften fandt politiet en kvinde og et barn dræbt, som de har søgt efter den seneste uge. Og det mulige partnerdrab på kvinden er desværre en kedelig tendens i Danmark
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Sådan udviklede den tragiske sag sig.
 Video: Aller Media

TIP OS: Kender du mere til sagen? Del din viden i en mail til tip@seoghoer.dk

LÆS OGSÅ: Nabo til Præstø-familien - det er en lettelse

Politiet har siden tirsdag i sidste uge søgt intenst efter de nu to dræbte, efter ordensmagten fandt liget af en mand på den lille families adresse på Svanevej i Præstø.

I aftes kunne Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi nemlig meddele, at de havde fundet en 30-årig kvinde og et 11 måneder gammelt barn dræbt i en nærliggende skov.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi fandt tirsdag en død mand på Svanevej i Præstø. Nu er den 30-årige kvinde (på billedet) og hendes 11 måneder gamle barn fundet dræbt.
Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi fandt tirsdag en død mand på Svanevej i Præstø. Nu er den 30-årige kvinde (på billedet) og hendes 11 måneder gamle barn fundet dræbt.

Den afdøde mand boede sammen med de to dræbte på adressen i Præstø, men politiet er endnu sparsomme med oplysninger i sagen.

Meget tyder desværre på, at det er føjet endnu et partnerdrab til en kedelig statistik her til lands, hvor næsten en tredjedel af alle drab bliver begået mod kvinder af deres partner eller ekspartner.

Præstø-tragedien

Netop kvindemord har krimipodcasten "På Sporet" tidligere taget under kyndig behandling.

Her taler tidligere drabschef Bent Isager-Nielsen og journalist Stine Bolther om drab på kvinder i Danmark.

- Der er undersøgelser, der viser, at næsten en tredjedel af alle drab i Danmark bliver begået af mænd mod deres partner eller ekspartner, forklarer Bent Isager-Nielsen, der i 40 år har arbejdet for politiet, blandt andet som drabschef og politiinspektør.

Den erfarne tidligere drabschef fortæller også om den grundangst, mange kvinder har for at gå i mørke, fordi de frygter at blive overfaldet af en fremmed mand.

- Men ved langt, langt de fleste drab på kvinder, så foregår det altså ved, at morderen er en, de kender.

Sager, som da Mia Skadhauge Stevn blev bortført og dræbt tilbage i februar måned, er derimod et såkaldt fjerndrab. Det sker bare slet ikke så ofte.

Og ifølge den tidligere drabschef er der et særligt tidspunkt, hvor kvinderne har størst grund til at være bange.

- Det er det tidspunkt, hvor det går op for manden, at nu forlader hun mig. Det er faktisk farligst for kvinden.

- Man kan sige det lidt teatralsk, at når kærlighed bliver til had, så er det en farlig situation, uddyber Bent Isager-Nielsen.

Siger tak for hjælpen

Sydsjælland og Lollands-Falsters Politi har endnu ikke været ude og fortælle, hvad der er sket med den 30-årige kvinde og hendes 11 måneder gamle baby.

- Vi vil gerne sige tak til befolkningen for de mange henvendelser, der er kommet i den her sag. Vi sætter meget stor pris på, at borgerne støtter op om vores arbejde i en svær og ulykkelig sag som den her.

- Vi beder derfor samtidig også om forståelse for, at vi på nuværende tidspunkt ikke kan gå yderligere i detaljer med sagen, siger vicepolitiinspektør Rune Dahl Nilsson fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Sponsoreret indhold