Krimi16. august 2023

Præst dømt: Tømte dement fasters konti for 8,7 millioner og stjal kirkesølv

Onsdag blev Agersø og Omøs tidligere præst Ingrid Marten Trolle-Monsen dømt for underslæb. Hun tømte en dement fasters konti for millioner
Et ualmindeligt farverigt ansættelsesforhold som sognepræst fik onsdag en endelig afslutning, da 58-årige tidligere præst Ingrid Marten Trolle-Monsen blev dømt i en bizar sag.
Et ualmindeligt farverigt ansættelsesforhold som sognepræst fik onsdag en endelig afslutning, da 58-årige tidligere præst Ingrid Marten Trolle-Monsen blev dømt i en bizar sag.
 Modelfoto: Colourbox

Et ualmindeligt farverigt ansættelsesforhold som sognepræst på Agersø og Omø fra 2008 til 2012 fik onsdag en endelig afslutning, da 58-årige tidligere præst Ingrid Marten Trolle-Monsen i Østre Landsret skulle have vurderet, om byretten i Næstved havde været for hård ved hende.

Byretten fandt hende i april 2022 skyldig i at have stjålet et sølvbæger, en såkaldt sygekalk til en værdi på en kvart millioner kroner, fra Agersø Kirke i forbindelse med, at hun blev fyret og flyttede sin vej.

Ingrid Marten Trolle-Monsen blev derfor dømt for underslæb af særlig grov beskaffenhed, men det mente dommerne i Østre Landsret var for meget. Dommen fra landsretten lød således “blot” på underslæb, og derfor faldt sagen for forældelsesfrist. Ingrid Marten Trolle-Monsen kunne forlade retten som en fri kvinde, og staten skal betale sagens omkostninger.

Ingrid Marten Trolle-Monsen har fastholdt sin uskyld i sagen om det forsvundne sølvbæger, der forsvandt fra Agersø samtidig med hende, da hun i 2012 forlod øen i vrede over fyringen og bosatte sig i Skælskør. Men efter et indbrud hos hende dukkede den op igen, og så skyldte præsten skylden på flyttemændene. Sølvtøjet er nu tilbage i Agersø Kirke, hvor tyveriet absolut ikke er det eneste minde om Ingrid Marten Trolle-Monsen, skriver Sjællandske Nyheder

Imens Ingrid Marten Trolle-Monsen i 2008-2012 havde travlt med at servicere sognebørnene på Agersø og Omø, havde hun også travlt med, i strid med loven, at overføre penge fra sin demente fasters bankkonti til sine egne. I alt 8,7 millioner kroner.
Ingrid Marten Trolle-Monsen var økonomisk værge for fasteren, Ruth.

I 2016 fik Ingrid Marten Trolle-Monsen fire års fængsel for den forseelse, selv om hun fortalte retten, at den pågældende faster faktisk var hendes mor, og at Ingrid Marten Trolle-Monsen derfor alligevel skulle have pengene. Den tidligere præst havde endda gjort sig den umage at bruge sin adgang til elektroniske kirkebøger til at ændre fasterens oplysninger om moderskabet, så de passede til påstanden.

Siden det ikke var muligt at spørge Ingrid Marten Trolle-Monsens “hidtidige” mor til påstanden, fordi hun døde i 2006, foreslog den tidligere sognepræsts forsvarer at grave faster Ruth op og foretage en genetisk test. Det mente retten var unødvendigt, for uanset hvad var pengeoverførslerne ulovlige.

Oveni de mange sager, så er rygter om geder i kælderen og hvis man googlede den åbent lesbiske præst, så optrådte hun på hjemmesider, hvor sadomasochistisk sex var temaet, skriver Sjællandske Nyheder

Sponsoreret indhold