Krimi28. maj 2019

Politikere delte gruppesex-billede: Nu er de færdige

Et lidt for kækt billede delt på de sociale medier er blevet slutningen på tre svenske politikers liv.
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/sex_billede_1.jpg
 Foto: Facebook

Da de tre svenske lokalpolitikere i weekenden lagde det kontroversielle billede på Facebook, forsikrede de, at ’det bare er for sjov’.

Men de færreste fandt billedet sjovt, og det lader til at have kostet dem deres politiske karriere.

De fleste kender nok, at man fortryder at have delt et billede efter en våd aften i byen, og det gør de svenske politikere nok også. Og ingen af dem var formentlig forberedt på den voldsomme reaktion, som billedet ville afføde.

  • - Jeg går fra alt. Jeg forlader politik fuldstændig, sagde Emilie Pilthammer fra det borgerlige parti Moderaterna mandag til avisen Blekinge Läns Tidning.

Lørdag lagde hun et billede af sig selv og partikollegaen Niklas Joelsson og Peter Thyrén fra Sverigedemokraterna på sin Facebook-profil.

Og det er det billede, der har betydet lokalpolitikerens afgang.

Billedet var ifølge hende ment som en ironisk kommentar til Metoo-debatten om seksuelle krænkelser. På billedet står Emilie i en foroverbøjet-stilling mellem de to mænd.

Den ene mand holder sin flaske-øl foran sin kønsdel, mens den anden har sine to hænder på Emilies mås.

Og man skal da, trods alle er fuldt påklædt, have en meget uskyldig tankegang, hvis ikke man kan se, at de tre lokalpolitikere forsøger at illustrere, at de har gruppesex.

Billedet nåede dårligt at være på sociale medie, før en voldsom shitstorm rasede.

Og så kom reaktionerne fra offentligheden men også fra partikollegaerne.

Artiklen fortsætter under billedet...

https://imgix.seoghoer.dk/sex_billede.jpg
 Foto: Facebook

Selvom der blev advaret mod let krænkende indhold, fik billedet alligevel fatale konsekenser for de tre spasmagere. (Foto: Facebook)

- Hendes handling er fuldstændig meningsløs og ikke noget, Moderaterna står bag, sagde partisekretæren Gunnar Strømmer til Aftonbladet.

  • Billedet har fået så meget kritik, at de tre lokalpolitikere altså nu har valgt at forlade deres politiske partier.

  • - Peters analyse af, at han ikke kan blive siddende i sin rolle deles både af mig og af vores landsorganisation. Jeg ser positivt på, at han selv har taget denne beslutning. Der her giver Sverigedemokraterna i Sölvesborg mulighed for at genvinde den tillid, som er blevet skadet efter episoden, siger byrådsmedlem Louise Erixion i en pressemeddelelse.

  • Hovedpersonen selv er er meget trist over episoden, og den drejning som den har taget.

  • - Jeg forlader alle poster. Jeg er fuldstændig færdig i politik. Og det føles meget trist. Jeg har beskæftiget mig med politik i 20 år, og det har været en vigtig del af mit liv. Men nu er det slut, siger Emilie Plithammer til avisen.

Sponsoreret indhold