Krimi17. august 2022

Politiets tese: 27-årig mand bag hvidvask for 74 millioner kroner

En 27-årig mand mistænkes for at stå bag omfattende hvidvask for hele 74 millioner kroner
En 27-årig mand er onsdag blevet anholdt og sigtet for hvidvask af mere end 74 millioner kroner.
En 27-årig mand er onsdag blevet anholdt og sigtet for hvidvask af mere end 74 millioner kroner.
 Foto: Kristian Djurhuus/Ritzau Scanpix

Et større netværk af kriminelle er tilsyneladende ved at blive trevlet op af politiet en anholdelse ad gangen.

Onsdag er en 27-årig mand således blevet anholdt og sigtet for hvidvask for mere end 74 millioner kroner. Det oplyser Københavns Politi på Twitter.

Anholdelsen udspringer af en anden sag, hvor en 45-årig mand tidligere på måneden blev idømt fem års fængsel for at have vasket omkring 130 millioner kroner hvide.

Den 27-årige mand vil blive stillet for en dommer ved et grundlovsforhør ved Københavns Byret i løbet af eftermiddagen onsdag - formentlig omkring klokken 14.00.

Den anholdte mand er mistænkt for at være bagmand i et omfattende kompleks af stråmandsselskaber, hvor de mange millioner er blevet sendt igennem.

Hvordan det konkret er foregået, er dog ikke oplyst.

Ved retsmødet onsdag vil anklagemyndigheden anmode om at få dørene lukket. Det betyder, at beviser og den sigtede mands mulige forklaring i så fald vil blive holdt hemmelig for offentligheden.

I forbindelse med anholdelsen af den 27-årige onsdag morgen blev hans bopæl ransaget. Med sig derfra tog betjente forskelligt elektronisk udstyr.

Vicepolitiinspektør Peter Reisz kan ikke afvise, at der kan komme flere anholdelser i sagen.

Den 45-årige Hassan Ahmed, der blev dømt den 3. august, tilstod anklagerne mod ham. Foruden dommen på fem års fængsel fik han en tillægsbøde, der svarer til det beløb, han har hvidvasket.

Sponsoreret indhold