Krimi23. marts 2023 (opd. 23. marts 2023)

Politiets konklusion: Hel familie sprang i døden, da det bankede på døren

Fire familiemedlemmer døde, efter de sammen sprang i døden fra en høj bygning i en schweizisk by. Nu har politiet fremlagt deres endelige teori
Torsdag den 24. marts 2022 valgte en hel familie kollektivt at begå selvmord. 
Torsdag den 24. marts 2022 valgte en hel familie kollektivt at begå selvmord.
 Foto: Ritzau Scanpix

En ufattelig tragedie ramte for et år siden et mondænt kvarter i den schweiziske by Montreux.

Her valgte en hel familie at begå kollektivt selvmord ved at springe ud fra en lejlighed på syvende sal.

Far, mor, en otteårig pige samt morens tvillingesøster døde på stedet, mens familiens 15-årige søn mod alle odds overlevede.

Siden har det schweiziske politi efterforsket den tragiske sag, og nu er den endelige konklusion så klar.

Det skriver BBC.

Konklusionen lyder, at familien – der var blevet mere og mere isoleret – havde nøje planlagt det kollektive selvmord, og at det var frivilligt.

Torsdag den 24. marts 2022 valgte en hel familie at springe ud fra syvende sal. Kun en 15-årig søn overlevede. Hans tilstand er i dag ukendt.
Torsdag den 24. marts 2022 valgte en hel familie at springe ud fra syvende sal. Kun en 15-årig søn overlevede. Hans tilstand er i dag ukendt.
 Foto: ASSOCIATED PRESS

I tiden op til var familien blevet mere og mere overbevist om, at myndighederne kun ville dem ondt. De var begyndt at dyrke konspirationsteorier mere og mere, og de stoppede med at arbejde og gå i skole.

Fire familiemedlemmer døde på stedet. De blev kort efter identificeret som den 40-årige far, Eric David, og den 41-årige mor, Nasrin. Blandt ofrene var også moderens tvillingsøster, Narjisse, samt familiens bare otteårige datter.

Familien var yderst velhavende og stammede fra en indflydelsesrig familie i Marseille. Familien havde gode jobs og var uddannet på nogle af de fineste skoler i Paris.

Er du i krise

Hvis du er i krise eller har tanker om selvmord, så sig det til nogen.

  • Du kan kontakte Livsliniens telefonrådgivning, 70 201 201 alle årets dage fra kl. 11-05

Kort før tragedien indtraf, omkring klokken 6 om morgenen, havde politiet opsøgt familien. Her skulle det drøftes, hvorfor forældrene stadig hjemmeskolede børnene – og om det blev gjort på korrekt vis.

Betjente bankede på døren og fik et kort svar. Der blev dog ikke åbnet, og politiet forlod adressen.

Kort efter – lidt før klokken 7 om morgenen – indtraf tragedien, da alle fem sprang ud fra bygningen i løbet af fem minutter.

Undersøgelser viser, at der ikke var tegn på kamp i lejligheden. På altanen stod der desuden en stige, som man mener blev brugt af de fem familiemedlemmer.

Sponsoreret indhold