Krimi3. september 2022

Politiet tilbageholdt 166 personer: De ville "storme" dansk kulturfest

Det kom fredag til uroligheder, da demonstranter dukkede op ved kulturfestival. To personer er nu blevet varetægtsfængslet

Her stoppes angrebet

166 personer blev tilbageholdt, da demonstranter fredag eftermiddag forsøgte at angribe et eritreisk kulturarrangement i København.

Seks personer er lørdag blevet fremstillet i grundlovsforhør. To af dem er blevet varetægtsfængslet i 27 dage. Den ene for trusler mod en betjent. Den anden for grov forstyrrelse af offentlig ro og orden.

De fire andre personer er blevet løsladt. Det oplyser Københavns Politi lørdag eftermiddag.

Festen foregik i selskabslokaler på Gammel Køge Landevej i København, og imens holdt en anden gruppe fra Eritrea en demonstration udenfor.

Demonstrationen var rettet mod præsident Isaias Afwerki, der har regeret Eritrea, siden landet blev selvstændigt i 1993.

Da demonstranter på et tidspunkt forsøgte at angribe festen, lagde politiet sig imellem. Så udviklede det sig til stenkast mod politiet omkring klokken 16.30.

Der dog ikke oplysninger om, at nogen skulle være kommet til skade.

Politiet tilbageholdt 166 personer. Efterfølgende fortsatte demonstrationen med omkring 100 deltagere. Kulturfestivalen fortsatte også i selskabslokalerne.

- Det foregår i god ro og orden, sagde politiets vagtchef Henrik Brix lørdag aften.

De 166 blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen samt for paragrafferne i straffeloven om grov forstyrrelse af den offentlige ro og orden samt vold mod tjenestemand.

Sponsoreret indhold