Krimi17. september 2020

Politiet på nyt pressemøde: - Gå helt hjem, når barerne lukker

Politidirektør Anne Tønnes holder sammen med overborgmester i København Frank Jensen pressemøde, efter stigende smitte i hovedstadsområdet
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20200912-162639-l-1920x1277we.jpg
 Foto: Ritzau Scanpix

- Det er en alvorlig situation, lyder det indledende fra politidirektør Anne Tønnes på det igangværende pressemøde om coronasituationen.

Det foregår i Politigårdens gård i København, og til stede er politidirektør Anne Tønnes og overborgmester i Københavns Kommune, Frank Jensen.

Tidligere torsdag er det blevet meldt ud, at politiet har indført opholdsforbud i dele af Kødbyen for at undgå, at folk stimler sammen.

- Når restaurationerne lukker i Kødbyen, så lukker hele Kødbyen, lyder det fra Tønnes.

- Det er et forsøg på at sikre os, at festen ikke fortsætter i det offentilige rum. Gå helt hjem, når barerne lukker, siger hun.

Sæt livet på pause

Hun bakkes op af Frank Jensen, der opfordrer folk til at "sætte livet lidt på pause".

- Det kan være hårdt, når man er ung at sidde derhjemme, men det er nødvendigt for at knække denne her kurve, siger han.

Opholdsforbuddet omfatter Flæsketorvet samt Kød-, Slagter- og Høkerboderne, og gælder fra torsdag den 17. september foreløbigt til den 23. september.

Det træder i kraft kl. 22, hvor barer og restauranter fra i dag er blevet pålagt at lukke, og gælder til kl. 02.

Massivt til stede

Københavns Politi har intensiveret patruljerne i områder, hvor mange især unge mennesker samles.

I Kødbyen vil der være betjente og coronavagter til stede, når "gaden skal ryddes klokken 22", som Anne Tønnes beskriver det.

- Vi ved, at der er mange 20-29 årige, der er smittet. Og det er også de 20-29 årige, der sidder i Kødbyen. Når alkoholen stiger, så ryger ansvarligheden, fortæller hun, da hun bliver adsprugt til opholdsforbuddet i det festlige område.

Frank Jensen kalder det for et "lille offer", at de unge skal forlade steder som Kødbyen efter klokken 22.

- Hvis vi allesammen lige strammer badunerne, så kan vi komme tilbage til det normale igen hurtigst muligt, siger han på pressemødet.

Tidligere torsdag blev Vestergade og en del af Gothersgade desuden advarselszoner. På listen over advarselszoner er også Kongens Have, dele af Fællesparken, Islands Brygge, Dronning Louises Bro og området ved Sandkaj og Göteborg Plads.

Desuden fortsætter opholdsforbuddet i dele af Nørrebroparken torsdag, fredag og lørdag.

Sponsoreret indhold