Politiet om "Rust"-ulykke: Ingen er sigtet - ingen er udelukket

Foto: Angela Weiss/AFP/Ritzau Scanpix

Politiet har endnu ikke sigtet nogen personer for den dødelige ulykke, hvor et skarpt skud blev affyret fra en pistol i Alec Baldwins hånd og dræbte Halyna Hutchins.

Hvis politiets efterforskning viser, at der er tale om en forbrydelse, vil der blive ske anholdelser og sigtelser. Og ingen - heller ikke 63-årige Alex Baldwin - er clear.

- Efterforskningen vil fortsætte, og hvis sheriffens kontor under vores efterforskning fastslår, at der er sket en forbrydelse, og der er en sandsynlig årsag, vil der blive foretaget en anholdelse eller anholdelser, og der vil blive rejst tiltale, siger Santa Fe County Sheriff, Adan Mendoza.

Det fortæller politiet på et pressemøde onsdag aften dansk tid.

Politiet har snævret sig ind til de to personer - Hannah Gutierrez-Reed og Dave Halls - der var ansvarlige for kontrol af det våben, og politiet bekræfter, at det var Alex Baldwin, som affyrede våbenet.

Alle tre samarbejder i høj grad med politiet, og der foretages stadig afhøringer af dem. Også af Alex Baldwin. 

Men det er altså stadig for tidligt at tale om konkrete sigtelser, lyder det fra politiet.

På filmsettet, hvor "Rust" blev filmet i New Mexico, har politiet indsamlet cirka 600 stykker bevismateriale. Heraf 500 stykker ammunition.

- Disse omfatter, men er ikke begrænset til, tre skydevåben, cirka 500 patroner og adskillige stykker tøj og tilbehør, siger talspersonen fra politiet. Han fortsætter:

- Vi mener, at vi i vores besiddelse har det skydevåben, der blev affyret af hr. Baldwin. Dette er det skydevåben, vi mener, der affyrede kuglen. Vi mener også, at vi har det brugte granathylster fra kuglen, der blev affyret fra pistolen.

- Vi har fundet, mener vi, muligvis flere skarpe kugler på settet.

Politiet kunne også afsløre, at det våben, der affyrede skuddet, var en Pietta, .45 colt revolver.

Kuglen, som dræbte den 42-årige filmfotograf, fortsatte og ramte instruktøren Joel Souza. Det lykkedes at fjerne kuglen fra hans skulder.

Al bevismaterialet bliver sendt til FBI's kriminallaboratorium. Her vil det blandt andet blive slået fast, om de 500 kugler er skarpe eller ej.

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close