Krimi23. november 2023 (opd. 23. november 2023)

Politiet lukkede Pusher Street: Godt tilfredse med resultatet

Politiet oplevede ikke et øget hashsalg andre steder, da Pusher Street onsdag blev ryddet midlertidigt
Københavns Politi lukkede onsdag klokken 15 Pusher Street på Christiania midlertidigt. Her ses en betjent på den verdensberømte hashgade onsdag aften. Politiet er godt tilfredse med aktionen.
Københavns Politi lukkede onsdag klokken 15 Pusher Street på Christiania midlertidigt. Her ses en betjent på den verdensberømte hashgade onsdag aften. Politiet er godt tilfredse med aktionen.
 Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

LÆS OGSÅ: Brian Sandberg om lukning af Pusher Street: - Idioter, mand!

Københavns Politi er godt tilfreds med afviklingen af den midlertidige lukning af Pusher Street på Christiania onsdag eftermiddag og aften.

Gaden, der er centrum for hashsalget på Christiania, blev onsdag klokken 15 ryddet for mennesker, og hashboderne blev revet ned og fjernet.

Aktionen var blevet meldt ud på forhånd.

- Vores indsats - både med at rydde hashboderne og den efterfølgende forøgede tilstedeværelse - forløb stille og roligt, og det gik, som vi gerne ville, siger vicepolitiinspektør Simon Hansen dagen derpå.

- Vi er altid forberedt på, at der kan opstå uro eller uorden, men vi havde en formodning om, at det ville være stille og roligt, og det holdt jo heldigvis stik.

Ud over at være til stede i Pusher Street havde politiet sagt, at man også ville være til stede, der hvor hashhandlen kunne tænkes at flytte hen. Men politiet oplevede ikke et øget salg i nærheden af Christiania eller andre steder i hovedstadsområdet.

- Det var en af de helt store opgaver for os at sørge for, at der ikke skete en forskydning til et andet område, som vi ikke havde øje på, siger Simon Hansen.

Onsdagens aktion var den første af en række midlertidige lukninger, som Københavns Politi vil gennemføre som led i planen om på sigt permanent at stoppe hashsalget i Pusher Street.

- Det er vigtigt for os at sende et signal til dem, der er involveret i hashhandlen, om at Pusher Street kommer til at lukke på et tidspunkt, og derfor kan man lige så godt begynde at vænne sig til, at man skal lave noget andet, siger Simon Hansen.

- Og så synes vi jo også, det er godt for dem, der ellers kommer på Christiania. De kan få et blik på, hvordan Pusher Street og området omkring ser ud uden den organiserede hashhandel, og hvordan Christiania er i det hele taget, når den organiserede hashhandel ikke er der.

Vicepolitiinspektøren vil ikke ud med, hvor ofte - og hvornår - man fremover vil lukke Pusher Street midlertidigt.

- Det kommer vi ikke til at sige noget om. Vi kommer til at drage nogle erfaringer fra i går (onsdag, red.), og fremadrettet kigger vi på, hvornår det giver mening at lave nye nedlukninger af hashhandlen. Det kommer til at ske igen, men vi kan ikke konkretisere det nærmere, siger Simon Hansen.

Sponsoreret indhold