Krimi13. september 2020

Politiet lukkede piratfest med 300 deltagere: Pegefingeren er stadig løftet

Vi må forvente nye restriktioner, lyder det fra sundhedsordfører
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Lørdag gav politiet en klar opsang til festende unge danskere på et pressemøde.

Og det viser sig nu, at myndighedernes løftede pegefinger har haft en effekt. Det skriver TV2.

- Vi er overordnet set meget tilfredse med den ansvarlighed, der blev udvist i aftes. Særligt blandt restauratørerne, der var gode til at følge reglerne. Men der var stadigvæk mange mennesker, siger vagtchef Jesper Frandsen fra Københavns Politi.

Men politiets øgede fokus på nattelivet er bestemt ikke aftaget, bare fordi folk har opført sig bedre natten til søndag.

Jesper Frandsen forklarer nemlig videre, at en række eksempler fra natten indikerer, at den løftede pegefinger fortsat må være løftet.

De Festglade må rette ind

Eksempelvis har politiet måtte skride ind ved et arrangement i Nordhavn i København, hvor en arrangør af en piratfest med omkring 300 festende deltagere blev sigtet for overtrædelse af restaurations- og covid-19-lovgivningen.

Derudover er en café og en fastfood-restaurant blevet sigtet for overtrædelse af restriktionerne, da de ikke lukkede ved midnat, som reglerne foreskriver.

På pressemødet lørdag kunne både rigspolitichefen og politidirektøren ikke udelukke yderligere corona-tiltag i nattelivet, hvis tendensen med smittespredning fortsætter.

Det ville i så fald kunne dreje sig om mundbind, opholdsforbud på bestemte steder eller yderligere begrænsning af åbningstider.

De bakkes op af Socialdemokratiets sundhedsordfører, Rasmus Horn Langhoff, der i dag siger til BT, at vi må forvente flere restriktioner i kampen mod smittespredningen.

Han peger på skræddersyede, lokale løsninger.

Sponsoreret indhold