Politiet i vild jagt efter motorcykel

Foto: Politi.dk

En motorcyklist kørte rundt i et nabolag i Brønderslev og larmede natten til fredag. 

Det fik en af beboerne på vejen til at kontakte Nordjyllands Politi, som rykkede ud i området. Klokken 03.00 kunne de høre den meget høje brummen.

Kort efter kunne de se motorcyklisten køre langt over de tilladte 50 km/t., samtidig med at baglygten var defekt, der ikke var nogen nummerplade, og der manglede også et udstødningssystem. 

Betjentene forsøgte derfor at stoppe motorcyklen - han gassede dog i stedet op og forsøgte at stikke af. 

Patruljevognen besluttede at eftersætte. 

farlig kørsel

Motorcyklisten gav den fuld gas, hvor han under flugten ikke overhold vigepligt, foretog kraftige sving og kørte på fortovet. 

Da jagten havde varet omkring en kilometer, svingede motorcyklisten til venstre ned ad en gade, hvor der var pullerter - på den måde undslap han ordensmagten. 

Der gik god ikke mere end 15 minutter, før betjentene igen kunne høre motorcyklen, og det lød, som om den var direkte på vej imod dem. 

Motorcyklisten blev noget overrasket, da han så betjentene og vendte straks om. En ny jagt indtraf, men med samme resultat, da han stak af ved hjælp af en cykelsti.

tredje gang

Er som bekendt lykkens gang, hvorfor betjentene igen tog affære, da de kunne høre motorcyklens voldsomme støj. 

Denne gang lykkedes det at lede motorcyklisten hen til en blindgyde, hvorefter den ene betjent sprang ud af vognen og greb fat i manden. 

Han forsøgte igen at gasse op, men blev i stedet revet af motorcyklen. 

Motorcyklisten viste sig at være en 19-årig mand. En visitation afslørede, at han havde 1,26 gram hash og 1,76 gram amfetamin på sig. Derudover foretog patruljen en narkometertest, der viste, at manden tilsyneladende var påvirket af cannabis.

Klokken 04:43 sigtede politiet ham for kørselsforløbet; bl.a. for ikke at efterkomme politiets anvisninger, kørsel på fortov og cykelsti, fejl og mangler ved motorcyklen, narkokørsel på uindregistreret motorcykel uden lovpligtig forsikring og uden førerret samt brud på lov om euforiserende stoffer. 

Motorcyklen blev omgående konfiskeret, og den sigtede kan nu se frem til et retsligt efterspil.

Det skriver politiet i døgnrapporten

Udvalgt til dig
Fra forsiden
Close