Krimi11. juli 2020

Politiet advarer: Skru ned

De nye retningslinjer i forbindelse med den verserende coronavirus får danskerne til at give den gas på dansegulvet i privaten
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/politiet_advarer.jpg
 (Foto: Kim Matthäi Leland)

Siden statsminister Mette Frederiksen (S) lukkede landet ned tilbage i marts, er der ikke meget, der er, som det plejer.

Virksomheder har drejet nøglen om, mange har mistet jobbet og barer og restauranter kan ikke længere holde åbent så længe som normalt. Og det har altså fået festglade danskerne til at tage sagen i egen hånd.

Den delvise nedlukning i landet har nemlig fået særligt unge mennesker til at feste hjemme i stedet – til stor gene for mange naboer.

Men ifølge en pressemeddelelse fra politiet bør danskerne således udvise mere hensyn, når festen rykker hjem i privaten – ellers kan det få konsekvenser:

- Vi har i den eneste tid oplevet en voldsom stigning i anmeldelser om musik til ulempe. En stor del af anmeldelserne kommer fra private arrangementer, hvor naboer eller andre beboere føler sig generet af larm og støj. Vi henstiller derfor kraftigt til, at man udviser hensyn, når man sætter gang i festen. Det er ærgerligt at få os på besøg, når man holder fest, forklarer vicepolitiinspektør Sten Sørensen hos Fyns Politi.

Sammenlignet med mængderne af anmeldelse om ”musik til ulempe” fra 1.-6. juli sidste år i forhold til samme periode i år er tallet steget fra 189 til 357.

Ifølge vicepolitiinspektøren kan politiet godt forstå de unge, men grundet de mange anmeldelser, er de nødsaget til at skride ind.

Helt praktisk betyder det, at politiet kan forbyde brug af højtalere. Og det gælder således både når man fester i eksempelvis en park udendørs, eller når man fester derhjemme.

Og selv om politiet ikke ønsker at ødelægge den gode feststemning, lader det altså alligevel til, at bødeblokken i den grad kommer frem:

- Vi vil allerhelst klare det med dialog, men vi er der nu, hvor vi kommer til at give flere bøder – og det kan jo nemt ødelægge den gode stemning, fortæller Sten Sørensen og tilføjer, at danskernes musiksmag ”måske ikke bør deles med hele nabolaget”.

Sponsoreret indhold