Krimi24. november 2022 (opd. 25. november 2022)

Politiet advarer mod svindlere: Sådan undgår du at ryge i fælden under Black Friday

Der er flere ting, du skal være opmærksom på, når du handler på nettet under Black Friday eller Cyber Monday
For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
I 2022 er antallet af falske tilbud rekordhøjt under black friday. Men ifølge Katrine Barslev, der er forbrugeranalytiker hos prissammenligningstjenesten PriceRunner, er forklaringen ikke alene, at butikkerne med vilje snyder deres kunder.
 Video: Gregers Overvad

"Det er ikke kun dig, der vil gøre et godt kup".

Sådan advarer Politiets Online Patrulje mod de svindlere, der er ude efter dine penge på årets store tilbudsdag Black Friday.

I opslaget på Facebook sætter politiet fokus på de svindlere, der udnytter uvidende, købelystne forbrugere på Black Friday og Cyber Monday, så de køber varer fra fuphjemmesider.

Der er nemlig der god grund til at være opmærksom på om det tilbud, du har fundet på nettet, måske er for godt til at være sandt.

Politiet har samlet tre gode råd, der kan få dig sikkert gennem tilbudsjunglen de kommende dage.

1. Hvis du ikke har handlet på hjemmesiden før, kan du google den og undersøge, hvilke erfaringer andre har med den pågældende hjemmeside for eksempel på Trustpilot.

2. Vær kritisk over for meget lave eller skæve priser samt (lidt for) gode tilbud og rabatter.

3. Brug adressefeltet i din internetbrowser til at søge hjemmesider frem fremfor at klikke på en annonce på sociale medier. På den måde undgår du at klikke på et link til en falsk hjemmeside eller en kopi af en ægte webshop.

Politiet beder også om, at man er særlig opmærksom på reklamer med lidt for gode tilbud eller konkurrencer på sociale medier, som umiddelbart virker troværdige, men hvor du kan vinde den nye iPhone eller få en rabatkode, hvis du deler personlige oplysninger.

Sponsoreret indhold