Krimi 12. maj

Politiet advarer: Kan ruinere dig

Ældre og socialt udsatte borgere er målet for et netværk af svindlere, der udgiver sig for at være politifolk - og snyder dem for millioner af kroner
Foto: Colourbox

Ved at foregive, at de ringede fra Østjyllands Politi, lykkedes det et netværk af svindlere af bedrage i alt 36 personer for sammenlagt 6,2 millioner kroner.

Torsdag erkendte en 25-årig mand i Københavns Byret, at han deltog i svindlen. Han blev idømt to år og ni måneders fængsel.

Personer fra netværket ringede rundt til især ældre og socialt udsatte borgere i hele landet.

Koder til NemID

I telefonen udgav personerne sig for at ringe fra Østjyllands Politi. Henvendelsen virkede ekstra troværdig, fordi de ringede fra et nummer, der sluttede på 1448.

Det er de sidste fire i politikredsenes hovednumre.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Svindlerne fortalte, at der var ved at blive optaget lån i ofrenes navne. For at stoppe det, skulle de falske betjente bruge personlige oplysninger om cpr-nummer og koder til NemID.

Herefter lånte gerningsmændene penge i ofrenes navne og overførte beløbet fra deres konti til andre konti hos såkaldte mulddyr for at sløre pengesporet.

Klar advarsel

Efter en længere efterforskning blev den 25-årige mand anholdt i København den 8. april 2021, og han har siddet varetægtsfængslet lige siden.

- Det er alvorlige sager, og vi står med en person, som retten har fundet skyldig i at være en del af et netværk, der på groveste vis har udnyttet ældre og socialt udsatte borgere, som har troet, at de har fået hjælp af politiet, udtaler senioranklager Sara Dalgaard fra Københavns Politi.

- Desværre er sagen her ikke enestående, og jeg vil stærkt opfordre til, at man er ekstrem påpasselig med at udlevere sine personlige oplysninger, hvis man bliver ringet op af politiet, Skattestyrelsen, banken eller andre myndigheder.

Sponsoreret indhold