Krimi2. februar 2022

Politibetjent sendt i koma: Nu er 21-årig tiltalt

Politiet har nu rejst tiltale mod en flugtbilist, der i sommer sendte en politibetjent i kunstigt koma
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/20210619005701_img_3980_0.jpeg
 Foto: Presse-fotos.dk

I juni 2021 endte 31-årig politibetjent fra Østjyllands Politi i kritisk tilstand, efter at være blevet påkørt af en vanvidsbilist i Aarhus.

Og nu halvandet år efter har anklagemyndigheden rejst tiltale mod en 21-årig mand. Han blev allerede dengang anholdt og sigtet for at have påkørt betjenten og for efterfølgende at stikke af.

Det skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Den 18. juni 2021 kørte den 21-årige ifølge politiet over for rødt med mindst 80 kilometer i timet i krydset mellem Silkeborgvej og Åby Ringvej.

Netop her befandt den unge betjent sig i forsøget på at få stoppet bilen. Manden blev anholdt to dage senere i Brabrand og har siddet varetægtsfængslet lige siden.

"Der er tale om en ganske alvorlig sag, hvor flere personers liv og førlighed blev bragt i fare, og hvor en politibetjent blev alvorligt kvæstet, var i livsfare og har ligget i komme i længere tid", siger anklager Bjørn Fogh Sørensen.

Den i dag 32-årige betjent er i dag i bedring, han er ved bevidsthed dog uden førlighed, men i et genoptræningsforløb. Langtidsudsigterne er ifølge politiet endnu uvisse.

Den 21-årige formodede flugtbilist er tiltalt for yderligere 27 forhold, der skulle være begået mellem 6. august 2020 og 28. oktober 2021.

14 af dem handler om overtrædelser af færdselsloven. Den 21-årige er blandt andet tiltalt for tre gange at have kørt over for rødt, at have kørt i en busbase, brug en venstresvingsbane til at køre ligehus, at have kørt 117 km/t på Ringvejen, hvor fartbegrænsningen er 70 km/t, for at have brugt håndholdt telefon.

Otte andre forhold handler om straffeloven. Han er blandt andet tiltalt for ulovlig tvang og vold mod en kvinde, tyveri, hærværk og ulovlig kontakt til indsatte i arresten.

Han er også tiltalt for overtrædelse af våbenloven, fyrværkeriloven og en overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

Anklagemyndigheden går efter mindst fire års fængsel.

Sponsoreret indhold