Krimi30. juni 2020

Politi advarer: Det kan koste liv

Det kan være livsfarligt, hvis ikke tingene er i orden under studenterkørslen
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/dan_mariegaard.jpg
 Foto: Dan Mariegaard

Det drejer sig om liv eller død, når de nyudklækkede studenter skal fejres med kørsel på de danske veje.

Det fortæller Midt- og Vestsjællands Politi, der har udsendt en pressemeddelelse med opgørelsen over fejl og mangler ved dette års kørsel.

Det er Tungvognscenter Øst, der har stået for kontrollerne fra torsdag til søndag, hvor 66 kørsler blev tjekket.

tog benene på nakken

Det er absolut ikke alle, der har rent mel i posen - således bestemte en chauffør sig for at flygte, da politiet stoppede ham. Han blev dog senere fundet, hvor politiet kunne konstatere, at han ikke havde kørekort til lastbil.

- Det er nogle alvorlige ting, vi har set på disse kontroller, og selvom det er vigtigt for de studerende at nå rundt til alle hjem på kortest mulig tid, så skal chaufførerne og vognmændene altså overholde reglerne. Hvis chaufføren ikke får hvil, eller hvis vognen ikke er forsvarlig, så kan det koste menneskeliv, siger politikommissær Henrik Fobian fra Tungvognscenter Øst.

Politiet fandt frem til 48 forseelser, hvor 22 chauffører og vognmænd er sigtede i sagerne. Hele fire vogne fik et forbud mod at køre med studenter, efter deres møde med politiet.

- Vi så eksempler på, at vekselladet, som studenterne står på under turen, simpelthen ikke var fastgjort korrekt, og det kan få fatale følger i forbindelse med et færdselsuheld.

- Der var også flere eksempler på at sidepladserne til studenterne var opbygget af paller, som ikke var fastspændt på ladet. Det kan også være livsfarligt, hvis uheldet skulle være ude.

- Derfor fik de kørselsforbud, og de studerende måtte enten udskyde kørslen eller vente på, at vognmanden sendte en ny studentervogn, siger Henrik Fobian og opfordrer vognmændende om at have orden i sagerne i god tid inden næste års studenterkørsel.

Sponsoreret indhold