Krimi17. april 2019

Plantede håndgranat før Paludan-demonstration

En 19-årig er sigtet for at have lagt en håndgrant, inden Rasmus Paludan skulle afholde en demonstration på Blågårds Plads
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/paludan_2__3.jpg
 Foto: Ritzau/Scanpix

En 19-årig mand er sigtet for at have plantet en håndgranat på Blågårds Plads, hvor Rasmus Paludan skulle afholde en demonstration.

På asfalten havde den 19-årige skrevet med spraymaling på asfalten:

'Død over Paludan'.

Det skriver Ekstra Bladet.

Manden har onsdag formiddag været i et grundlovsforhør, efter han blev anholdt tirsdag.

Anklageren i sagen kunne samtidig også fortælle, at manden er mistænkt for at være i besiddelse af en pistol.

Ifølge Ekstra Bladet vil manden gerne forklare sig, men det bliver uden pressens tilstedeværelse i byretten, da dommeren har lukket dørene.

Stram Kurs

Det er efter disse fund, at Københavns Politi har vurderet, at det ikke var sikkert for lederen af partiet Rasmus Paludan at afholde en demonstration.

Det har fået Rasmus Paludan til at forsøge at afholde demonstrationer flere steder i Københavnsområdet, dog uden den store succes, idet politiet har afvist ham.

Det har ikke fået den racismedømte og islamkritiske Rasmus Paludan til at stoppe med at afholde demonstrationer, hvor han ofte afbrænder koranen og kaster med den.

Onsdag oplyser han, at han igen vil forsøge at afholde demonstrationer Bagsværd. Politiet har endnu ikke oplyst, om de vil tillade ham at afholde sine events.

Opdateres...

Sponsoreret indhold