Krimi17. april 2020

Pladsmangel i institutionerne: Nu skal børn passes i Tivoli

Børn skal tilbage i institution, men fortsat holde afstand, og det udfordrer kapaciteten. Københavns Kommune tager man nu alternative metoder i brug for at få løst problemerne
https://imgix.seoghoer.dk/media/article/10.3966281a.jpg
 Foto: Aller Media

Det kan meget vel blive nødvendigt at omdanne forlystelsesparken Tivoli midt i København til en slags "nødinstitution".

Det skriver TV2 Lorry.

For med regeringens krav om afstand mellem de enkelte børn i børnehaver og vuggestuer, samt skærpet opmærksomhed på hygiejne, har det været nødvendigt for kommunen at kigge efter flere arealer, der kan bruges til pasninger i denne tid.

- Derfor skal vi være kreative, og her er jeg glad for at opleve, at vores store kulturvirksomheder, boligforeninger og idrætsinstitutioner beredvilligt træder til, siger Jesper Christensen, der er børne- og ungdomsborgmester i Københavns Kommune i en pressemeddelse.

Tivolis direktør, Lars Liebst, fortæller til Lorry, at man fra havens side er begejstret for at kunne hjælpe.

- Vi er glade for, at vi kan give en håndsrækning og vi er jo vant til børn. Vi har plads i haveanlægget og en række lokaler, som for tiden står ubrugte hen, fordi Tivoli er lukket på grund af Covid-19.

Han oplyser desuden, at forlystelserne og øvrige aktiviteter fortsat står stille, men at der er tale om plads på blandt andet H.C. Andersen-slottet og Rasmus Klump-legepladsen.

Der har løbende siden onsdag efter påske været genåbninger af institutioner i hele landet, men mandag den 20. april forventes samtlige skoler og daginstitutioner åbnet igen.

Sponsoreret indhold